úterý 7. května 2024 Stanislav

Omezení návštěv přetrvává už jen ve FN Olomouc a šumperské nemocnici

Zákaz návštěv platí v Olomouckém kraji už jen na některých odděleních a klinikách Fakultní nemocnice Olomouc a Nemocnice Šumperk. Ostatní nemocnice v kraji návštěvy pacientů na lůžkových odděleních díky poklesu nemocnosti přestaly omezovat. Vyplývá to z údajů na webových stránkách nemocnic.

Fakultní nemocnice Olomouc má už několik týdnů zakázány návštěvy na hemato-onkologické klinice a na neurologické klinice, ke kterým přibylo i oddělení geriatrie. Omezeny zůstávají také návštěvy na její dětské klinice. V Nemocnice Šumperk jsou návštěvy zakázány pouze na ošetřovatelském úseku.

Zákaz návštěv minulý týden zrušily nemocnice v Přerově, Prostějově a Šternberku, které toto preventivní opatření vyhlásily na začátku února kvůli vysokému počtu lidí s respiračními chorobami. Návštěvy minulý týden povolila nemocnice v Hranicích.

Lidé od poloviny února opět mohou navštěvovat také pacienty ve Vojenské nemocnici Olomouc. Jesenická nemocnice letos návštěvy kvůli virózám neomezila.

Počet respiračních onemocnění v Olomouckém kraji ve srovnání s minulým týdnem klesl, ale pouze nepatrně. Hygienici k dnešnímu dni evidují 1414 případů oproti 1433 případům na 100.000 obyvatel z minulého týdne. Pokles nemocnosti odborníci i přičítají jarním prázdninám.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, zdraví, chřipka, Olomoucký, návštěvy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.