pondělí 29. dubna 2024 Robert

Koronavir ruší akce: Den ledvin se nekoná

Koronavir covid-19 plní média a je také důvodem zrušení mnoha akcí. Zdravotnická střediska a nemocnice v kraji odvolávají Den ledvin.

K příležitosti Světového dne ledvin, si lidé mohou na různých místech nechat vyšetřit ledviny zdarma bez předchozího objednání. Takovou akci pořádá také Fakultní nemocnice Olomouc. Její patnáctý ročník však kvůli koronaviru zrušila. „Preventivní vyšetření funkce ledvin, které měla ve čtvrtek 12. března 2020 při příležitosti Světového dne ledvin zdarma provádět III. interní klinika - nefrologická, revmatologická a endokrinologická FN Olomouc, se neuskuteční. Důvodem jsou preventivní opatření v souvislosti s epidemií covid-19,” řekl tiskový mluvčí FNOL Adam Fritscher a dodal, že v nemocnici také platí od čtvrtka 5. března do odvolání plošný zákaz návštěv.

Stejná situace je také v Šumperku. „S ohledem na aktuální epidemiologickou situaci se společnosti Dialýza Šumperk a Středomoravská nemocniční rozhodly odložit konání preventivní akce Den ledvin, která se měla uskutečnit ve čtvrtek 12. března, na pozdější termín,” řekla tisková mluvčí společnosti AGEL Radka Miloševská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FNOL

Štítky nemocnice, zdraví, covid-19, koronavir, Den ledvin, ledviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.