neděle 5. května 2024 Klaudie

Šantovka zpřísňuje hygienická opatření, zavřené je zatím jen divadlo

Z nařízení Bezpečnostní rady státu Galerie Šantovka provádí hygienická opatření nad rámec běžného provozu. Kromě Divadla na Šantovce jsou ale všechny obchody a restaurace i nadále otevřeny.

Na zvýšené hygienické nároky reaguje galerie plošnou dezinfekcí frekventovaných oblastí nákupního centra. Dezinfekce by měla na těchto místech vydržet podle odhadů až tři týdny. „Jedná se o speciální dezinfekční nástřik využívajícího technologii nanočástic. Z nejzatíženějších míst jsou pravidelně odebírány stěry, jejichž laboratorní analýza pomůže určit, zda bude třeba antibakteriální nástřik opakovat,“ uvedl ředitel galerie Petr Navrátil. Mimořádná opatření se týkají především toalet, jídelních zón a pasáže centra.

U vstupů a na frekventovaných místech si návštěvníci díky nově instalovaným stojanům mohou také kdykoli dezinfikovat ruce. Galerie na svých webových stránkách apeluje na zákazníky, aby je při příchodu využivali. Nákupní centrum navíc zrušilo veškeré plánované hromadné akce, které ale organizátoři uspořádají po zlepšení situace. Zrušení se momentálně týká akce Mám se ráda, kterou provozovatelé původně plánovali na tuto sobotu. „Rádi bychom zároveň všechny návštěvníky ujistili, že kromě výše uvedených výjimek provoz centra zůstává i nadále bez omezení,“ dodal Navrátil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Galerie Šantovka

Štítky Šantovka, Olomouc, koronavirus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.