neděle 19. května 2024 Ivo

V Olomouckém kraji je pátý případ nákazy koronavirem

Olomoucký kraj má pátý případ potvrzené nákazy novým typem koronaviru. Jde o ženu z Litovelska, řekl dnes večer olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk (ANO). V Česku bylo dnes večer evidováno 113 lidí nakažených tímto novým typem koronaviru.

První potvrzený případ nákazy koronavirem byl v Olomouckém kraji oznámen v úterý. Virus byl zjištěn u muže z Japonska žijícího v Olomouci, který byl na služební cestě v Anglii a zastavil se v Mnichově. Potvrzen byl později také u manželského páru z Litovle na Olomoucku, který byl lyžovat v Itálii. Ve středu byl do statistik nakažených zapsán šestatřicetiletý muž z Přerovska. Také on pobýval v Itálii.

Nakažený muž z Japonska leží na infekčním oddělení Nemocnice Prostějov. „Jeho stav je vážný, ale stabilizovaný," řekla dnes mluvčí Nemocnice Prostějov Radka Miloševská. Na infekční oddělení byl převezen také muž z Přerovska. Manželský pár z Litovle, který byl lyžovat v Itálii, se zatím léčí v domácí karanténě.

Nemocnice Prostějov má jako jediná v Olomouckém kraji infekční oddělení s 18 pokoji a 30 lůžky. V případě epidemie koronaviru na území kraje je kraj schopen kapacitu až ztrojnásobit, řekl již dříve Okleštěk.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.