úterý 7. května 2024 Stanislav

Ministerstvo zdravotnictví spustilo nový informační web ke koronaviru

Ministerstvo zdravotnictví spustilo nové webové stránky s informacemi o novém typu koronaviru. Lidé najdou zde aktuální statistiky, vydaná opatření proti nákaze, informace pro zdravotníky, zaměstnavatele i zaměstnance, doporučené postupy, tiskové zprávy či potřebné materiály ke stažení.

Průběžně aktualizované stránky https://koronavirus.mzcr.cz by měly odolat náporu návštěv a přehledně zaznamenávat aktuální výskyt onemocnění COVID-19 v Česku, sdělilo ministerstvo.

„Stránky vznikly za účelem maximální informovanosti, transparentnosti a centralizace všech důležitých informací a dat ke koronaviru na jedno místo. Prosím tímto všechny občany, aby se v souvislosti s aktuálním děním obraceli na relevantní zdroje informací. Veškerá rozhodnutí a nové informace publikujeme na těchto webových stránkách ministerstva ke koronaviru a sdílíme je také prostřednictvím sociálních médií, stejně tak činí i vláda a další resorty,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Lidé by podle něj neměli spoléhat na neověřené informace, které se šíří zejména na sociálních sítích.

Občané mohou sledovat také webové stránky a sociální sítě ministerstva zdravotnictví i dalších resortů, případně web Státního zdravotního ústavu, Světové zdravotnické organizace či Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí, uvedlo ministerstvo.

V Česku bylo k dnešnímu ránu 117 pacientů s onemocněním COVID-19. Nejvíce nakažených je v Praze, zasaženy jsou ale všechny kraje. Závažnější jsou podle Vojtěcha dva případy onemocnění. Kvůli nákaze platí v Česku nouzový stav, který výrazně omezuje společenský, kulturní a sportovní život v zemi. Až do odvolání jsou zavřeny školy od základních po vysoké.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.