středa 8. května 2024 Statní svátek

Olomoucký kraj má další dva případy nákazy koronavirem, je jich nyní sedm

Olomoucký kraj má další dva potvrzené případy nákazy novým typem koronaviru, celkový počet evidovaných nakažených osob tak vzrostl na sedm. Nově byl virus potvrzen u dvou lidí z Litovelska. Po mimořádném zasedání bezpečnostní rady to dnes novinářům řekl olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk (ANO).

První potvrzený případ nákazy koronavirem byl v Olomouckém kraji oznámen v úterý. Virus byl zjištěn u muže z Japonska žijícího v Olomouci, který byl na služební cestě v Británii a zastavil se v Mnichově. Potvrzen byl později také u manželského páru z Litovle na Olomoucku, který byl lyžovat v Itálii. Ve středu byl do statistik nakažených zapsán šestatřicetiletý muž z Přerovska. Také on pobýval v Itálii. Ve čtvrtek byla oznámena infekce u ženy z Litovelska.

Nakažený z Japonska leží na infekčním oddělení Nemocnice Prostějov a jeho vážný zdravotní stav se podle hejtmana zlepšuje. Na infekční oddělení byl převezen také muž z Přerovska. Manželský pár z Litovle, který byl lyžovat v Itálii, se zatím léčí v domácí karanténě.

Nemocnice Prostějov má jako jediná v Olomouckém kraji infekční oddělení s 18 pokoji a 30 lůžky. V případě epidemie koronaviru na území kraje je kraj schopen kapacitu až ztrojnásobit, řekl již dříve ČTK Okleštěk.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, správa, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.