neděle 5. května 2024 Klaudie

Fakultní nemocnice se připojí k laboratořím, které testují na koronavirus už od dnešních dvou hodin. Původně měla začít až v pondělí

Fakultní nemocnice v Olomouci měla začít testovat na koronavirus od pondělí 16. března. S ohledem na současnou situaci testování začne už dnes od dvou hodin. Stále platí, že pokud máte příznaky nemoci, zůstaňte doma, kontaktujte hygienickou stanici telefonicky a nedocházejte do nemocnice. Pro pacienty, kteří i přesto zajdou do FN Olomouc je vyhrazena speciální čekárna.

 „Vznikla akutní potřeba v rámci zhoršující se situace. Vycházíme vstříc požadavkům z terénu. Začneme testovat dnes odpoledne první vzorky a zítra budeme pokračovat,“ uvedl pro iDNES.cz ředitel Havlík.

Speciální izolovaná čekárna je v provozu už od 6. března.

„Pokud však už pacienti s podezřením na nákazu koronavirem sars-cov-2 přece jen i v takové situaci vyrazí do Fakultní nemocnice Olomouc, budou od pátku 6. března nasměrování do nově zřízené izolované čekárny pro pacienty s podezřením na infekci koronavirem. Ta se nachází ve spojovací chodbě mezi Oddělením urgentního příjmu (budova A) a Oční klinikou (budova E1). Zde se příchozím dostane instrukcí, jak dále konkrétně postupovat," informuje nemocnice na svém webu.

Nemocice od pondělí omezuje také provoz ortopedické ambulance a dětské ortopedické ambulance. Ošetřeny budou pouze akutní případy a stavy po operaci.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, koronavirus, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.