sobota 18. května 2024 Nataša

Nemocnice v Prostějově, Přerově a Šternberku obnovují ambulance

Nemocnice v Prostějově, Přerově a ve Šternberku na Olomoucku, které provozuje Středomoravská nemocniční, díky zmírnění mimořádných opatření zavedených kvůli koronaviru postupně obnovují provoz v ambulancích. Od pondělí 20. dubna budou pacienti v těchto nemocnicích přijímáni také k plánovaným hospitalizacím. "Lůžková i ambulantní zdravotní péče bude nadále poskytována za přísných protiepidemických opatření," řekla mluvčí nemocnic Radka Miloševská.

Provoz tento týden obnovují všechny ambulance nemocnic v Prostějově, Přerově a Šternberku. "Telefonicky kontaktujeme všechny pacienty, kteří měli být vyšetřeni v posledních týdnech, i ty, kteří mají návštěvu naplánovanou na následující dny. Individuálně se vyhodnotí zdravotní stav každého pacienta a domluví termín návštěvy u lékaře," uvedla předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční Marie Marsová.

Provoz ambulancí i poskytování lůžkové péče bude probíhat za přísných protiepidemických opatření, které stanovilo inisterstvo zdravotnictví.

"Pacienti budou objednáváni na konkrétní čas tak, aby se v čekárně nesešly více než tři osoby současně, nebo vzdálenost mezi nimi byla minimálně dva metry. I nadále se budou používat ochranné pracovní pomůcky, prostory se budou častěji dezinfikovat a v případě předepisování léků se volí přednostně forma e-receptu," podotkla Marsová.

Od 20. dubna budou pacienti v nemocnicích Prostějov, Přerov a Šternberk přijímáni i k hospitalizaci. Zdravotní stav každého posoudí lékaři tak, aby k zákroku byli na nejbližší termíny přednostně objednáni lidé s akutními a závažnějšími potížemi. "K zákroku musí mít pacient vyřízené předoperační vyšetření od svého praktického lékaře. S dokumenty přijde k nám den před zákrokem ke konzultaci do anesteziologické ambulance," řekla Marsová.

Nemocnice v Olomouckém kraji omezily provoz ambulancí v polovině března kvůli rostoucímu počtu nákaz koronavirem. Pozastaveny byly také plánované operace.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.