pátek 3. května 2024 Alexej

V olomoucké Fakultní nemocnici se v dubnu narodily téměř dvě stovky dětí

Chybělo jen málo k tomu, aby se celkový počet dětí narozených v dubnu vyšplhal na dvě stovky. Z celkových 197 novorozenců to bylo 99 holčiček a 98 chlapečků. Lékaři porodnice ve Fakultní nemocnici byli nejvytíženější hned druhého dubna. Dohromady se ten den narodilo hned 12 dětí.

Nejmenší novorozeně měřilo pouhých 25 centimetů a vážilo 350 gramů. Nejstatnější bylo oproti tomu dítě s 56 centimetry a 5100 gramy. Věk rodiček se pohyboval mezi 17 a 43 lety a nejoblíbenějšími jmény byl u chlapců šestkrát Jakub, kterého pětkrát následoval Filip. U děvčat je žebříček vyrovnanější, Tereza, Anna, Eliška a Viktorie se shodně narodily pětkrát.

„Uplynulý měsíc byl i na porodnici velmi podstatně ovlivněn koronavirovou pandemií, především pak z hlediska přísných hygienických a epidemiologických opatření, neboť platil zákaz návštěv, ale zejména byla zapovězena přítomnost třetích osob u porodu,“ říká mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

V minulém týdnu byla ale přítomnost tatínků u porodu znovu povolena, musí ovšem splňovat hned několik bezpečnostních opatření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.