neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Návštěvy u pacientů povolily jen dvě nemocnice v Olomouci

Návštěvy na lůžkových odděleních dnes v Olomouckém kraji po více než dvouměsíční pauze, kterou zavinila epidemie koronaviru, povolila pouze Fakultní nemocnice Olomouc a Vojenská nemocnice Olomouc. V ostatních nemocnicích jsou návštěvy nadále zakázány, umožněny jsou jen ve výjimečných případech.

Návštěvy ve FN Olomouc jsou ode dneška možné v době od 14:00 do 16:30. Člověk mířící na návštěvu pacienta se nesmí léčit s infekcí covid-19 či mít nařízenou karanténu. „Při vstupu na oddělení zdravotník návštěvě změří teplotu a dotáže se na symptomy onemocnění covid-19. Pokud bude naměřena teplota nad 37 stupňů Celsia nebo budou zjištěny symptomy onemocnění, nebude dané osobě návštěva pacienta umožněna,“ řekl mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

Při návštěvě pacientů budou muset mít lidé roušky a před vstupem na oddělení si dezinfikují ruce. „Návštěvy budou na pokojích pacientů nebo ve vyčleněných a určených prostorách jednotlivých oddělení. Podle zdravotního stavu pacienta může návštěva proběhnout ve venkovních prostorách areálu nemocnice,“ uvedl Fritscher. Podobná pravidla platí také ve Vojenské nemocnici Olomouc.

Návštěvy zůstávají zakázané na lůžkových odděleních v nemocnicích v Přerově, Prostějově, Šternberku a Jeseníku, které provozuje skupina Agel. Mluvčí nemocnic Radka Miloševská dnes řekla, že nemocnice chtějí minimalizovat riziko přenosu nákazy covid-19 na pacienty a zdravotnický personál. Návštěva jednoho rodinného příslušníka bude výjimečně povolena pouze u pacientů, jejichž zdravotní stav je závažný nebo se zhoršuje. Zákaz návštěv nadále platí také v Nemocnici Hranice a Nemocnici Šumperk.

Autoři | Foto FNOL

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.