čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Počet narozených dětí ve fakultce se zvýšil, nejčastějším květnovým jménem byl Tobiáš

Ve Fakultní nemocnici Olomouc se v květnu narodilo celkem 234 dětí, což je o 36 dětí víc než loni. Poměr chlapců a dívek je téměř vyvážený, chlapců bylo jen o osm více. Nejčastějším jménem byl Tobiáš.

„Máme z toho obrovskou radost a vnímáme to jako potvrzení důvěry rodičů v naše schopnosti a ocenění naší péče. Těší nás to o to více, že jsme se v důsledku pandemie koronaviru museli stejně jako jiné porodnice dodržovat přísná hygienická a epidemiologická opatření, která některé maminky pochopitelně nesly velmi těžce,” řekl přednosta porodnicko-gynekologické kliniky Radovan Pilka. 

Květnové statistiky:
Počet dětí: 234
Počet chlapců: 121
Počet děvčat: 113
Nejmenší narozené dítě: 32 cm, 630 g
Největší narozené dítě: 53 cm, 4850 g
Nejmladší rodička: 17 let
Nejstarší rodička: 43 let

Květen se s 234 dětmi dostal do společnosti vůbec nejsilnějších měsíců z hlediska počtu novorozenců v porovnání posledních let. Za uplynulých čtrnáct roků se přitom nejvíce dětí narodilo jedenáctkrát v červenci, kdy se narodilo v průměru 250 dětí.

Kromě květnové vyšší statistiky má olomoucká fakultní nemocnice také  novinku v podobě nového webu, na kterém si pacientky a veřejnost vyměňovat své zkušenosti.  „Stránky vznikly především proto, abychom našim klientkám kliniku náležitě představili a aby měly k dispozici atraktivního průvodce celým spektrem naší péče. Web kliniky slouží také jako rozcestník na další samostatné stránky našich jednotlivých pracovišť,“ řekl Pilka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FN Olomouc

Štítky FN Olomouc, nemocnice, Olomouc, porodnictví, gynekologie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.