neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Video z fakultní nemocnice ukazuje pracovní prostředí i postupy olomouckých lékárníků

Fakultní nemocnice představuje svou lékárnu v novém světle. Pro většinu lidí je lékárna místem, kde dochází k výdeji léků. V novém prezentačním videu Fakultní nemocnice Olomouc ale můžeme vidět, že se jedná pouze o jednu z částí provozu místní lékárny.

Za vznikem videa, které trvá přibližně sedm minut, stojí farmaceutický asistent Martin Scholler. Ten měl původně v plánu pouze připravit powerpointovou prezentaci pro Kongres nemocničních lékárníků v Olomouci. „Jenže mně se zadané téma a klasický způsob provedení zdály trochu nezáživné a nudné. Navrhl jsem proto videoprezentaci, která by kolegům představila naši lékárnu poněkud dynamičtěji,“ uvedl lékárník. Jak ale přiznává, sám by video natočit a zpracovat nezvládl. „Požádal jsem o spolupráci kamarády Antonína Gulašu a Tomáše Cruzydla. Pomohli mi video upravit a zpracovat. Velice jim za to děkuji,“ dodal.

Cílem videa je přiblížit mechanismy a organizaci lékárnické práce v prostředí fakultní nemocnice. Celá produkce zabrala týmu přibližně měsíc. Nejvíce času přitom zabralo stříhání natočeného materiálu, úpravy videa a nahrávání komentáře.

Vzniklé video si pochvaluje i šéf lékárníků FN Olomouc Robert Běhal. „Už dříve jsme si s kolegy mnohokrát posteskli, že veřejnost nás vnímá jen skrze veřejnou část lékárny a že je to škoda. Martinovi se podařilo tuto mezeru napravit a ještě k tomu v moderní a poutavé formě. Video je přece jen pro mladší generaci ten nejpřirozenější mediální formát. Mám velkou radost, že v lékárně pracují lidé, kteří neustrnou jen při plnění rutinních povinností, ale přinesou lékárně i něco navíc,“ uvedl hlavní lékárník.

Propagační video ovšem není jedinou novinkou, kterou se může lékárna v nemocnici chlubit. Od minulého týdne fungují také nové webové stránky lekarna.fnol.cz, díky kterým si mohou pacienti rezervovat individuálně připravované léky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Olomouc

Štítky FN Olomouc, video, lékárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.