pondělí 29. dubna 2024 Robert

Chirurgická pohotovost v Jeseníku má o prázdninách více pacientů

Výrazný nárůst zraněných pacientů zaznamenala se začátkem letních prázdnin chirurgická pohotovost Nemocnice Agel Jeseník, která v letních měsících ošetří o polovinu více lidí než ve školním roce. Vyšší počet úrazů souvisí i s přílivem rekreantů a turistů do Jeseníků. V pátek to sdělil primář chirurgického oddělení Nemocnice Agel Jeseník Petr Fischer.

První nárůst počtu pacientů jeseničtí lékaři zaznamenali už poslední červnový víkend, neboť řada škol ukončila výuku 26. června. „Očekáváme, že během nadcházejícího prodlouženého víkendu ošetříme denně přes 35 pacientů,“ uvedl Fischer.

„Může se stát, že se v čekárně sejde najednou několik klientů s úrazy, které vyžadují rozsáhlejší a časově náročnější ošetření,“ podotkl a apeloval na trpělivost pacientů.

V létě podle něj stoupá počet ošetřených úrazů v souvislosti se sportem, ale i zdánlivě nenáročnými rekreačními aktivitami. Například u dětí počet zranění na trampolínách již předběhl i úrazy z jízdy na kole. „Přitom mnohým karambolům by se dalo předejít prevencí. Základem při provozování sportovně-rekreačních aktivit by vždy měla být zvýšená opatrnost, nošení ochranných pomůcek, nepřeceňování vlastních sil a dostatečné se seznámení s prostředím,“ upozornil Fischer.

Chirurgicko-traumatologická pohotovost jesenické nemocnice funguje o víkendu nepřetržitě. V týdnu péči o úrazy zajišťuje chirurgická ambulance. V jesenické nemocnici je pro ošetření náročnějších poranění k dispozici vybavený traumatologický sál.

Autoři | Foto jesenik.org

Štítky ČR, rekreace, nemocnice, zranění, Jesenicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.