pondělí 29. dubna 2024 Robert

Prostějov pořídí dva defibrilátory. Budou v kině a divadle

Město Prostějov zakoupí dva defibrilátory, které budou umístěny v kině Metro 70 a v Městském divadle. Rozhodla o tom rada města na svém jednání. 

Jeden z defibrilátorů bude umístěn v městském divadle. „Do divadla na představení může přijít více než 500 diváků a v případě náhlého zhoršení zdravotního stavu někoho z návštěvníků může defibrilátor zachránit život,“ říká náměstkyně primátora Milada Sokolová. 

Pracovníci městského divadla prošli v loňském roce školením, jehož součástí bylo i předvedení defibrilátoru. „Obsluha je velmi jednoduchá, defibrilátor vydává jasné pokyny, opravdu to může použít i neškolený člověk. V divadle bude defibrilátor umístěn buď v diváckých šatnách, nebo hned za dveřmi do zákulisí. Při představení by ho mohl použít kterýkoliv z pracovníků divadla – jevištní technici, hasiči, přítomná dramaturgyně či ředitelka, pokladní a především uvaděči,“ říká ředitelka divadla Jana Maršálková. Součástí instalace defibrilátoru bude opětovné proškolení všech obsluhujících. 

Druhý defibrilátor bude umístěn v kině Metro 70. „Za kino mohu říct, že doufáme, že defibrilátory nebudou potřeba. Za posledních několik let jsme incident, během kterého by byl nutný zásah zdravotníků, neměli. Sama jsem však v jiném kině zažila situaci, kde se během jednoho filmu udělalo nevolno hned třem divákům, kteří v průběhu představení omdleli - syrová maďarská kinematografie zkrátka není pro každého. Každopádně u nás v kině může nastat situace, kdy se v budově nachází souběžně několik stovek diváků, a to především při konci jednoho a začátku druhého představení, a jsme tedy rádi, že na případnou krizovou situaci budeme připraveni,“ dodává ředitelka prostějovského kina METRO 70 Barbora Kucsa Prágerová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky defibrilator, první, pomoc, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.