neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Dnes se koná Český den proti rakovině, hlavním tématem jsou nádory ledvin a močového měchýře

Na prevenci nádorů ledvin a močového měchýře se zaměří letošní 24. ročník Českého dne proti rakovině. Celonárodní sbírka se letos koná během dvou dnů a to ve středu 30. září a ve čtvrtek 1.října. Prodej kytiček je prodloužen vzhledem k aktuální situaci a výpadkům mnoha dobrovolníků.

Český den proti rakovině je nejstarší sbírka v ČR, která se pravidelně koná již od roku 1996. Cílem této sbírky je přinést veřejnosti informace o prevenci rakoviny prostřednictvím rozdávaných letáčků. Zároveň také za nabízené kvítky měsíčku lékařského získat prostředky na boj proti rakovině – na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center. Loni sbírka vynesla rekordních 20 milionů korun. Celostátní sbírku pořádá společnost Liga proti rakovině, která letos slaví 30 let existence.

Dobrovolníci, pevná místa i e-kytička, možností jak přispět, je více

Látkové květy měsíčků je možné zakoupit ve všech městech ČR od dobrovolníků. Dále jsou kytičky k dispozici na "pevných" prodejních místech, kde se budou prodávat až do konce týdne. Seznam pevných prodejních míst, který se průběžně aktualizuje naleznete ZDE. 

Minimální prodejní cena za květ měsíčk je 20 Kč, přispět se však může jakoukoliv vyšší částkou. Barva stužky je pro letošní rok zelená.

Pro zájemce, kteří chtějí pomoci i jinak, že koupením kytišky od dobrovolníků je k dispozici E-kytička (dárcovská SMS). Za poslanou dárcovskou SMS můžete získat kytičku v elektronické podobě nebo můžete poslat svůj příspěvek na sbírkový účet Českého dne proti rakovině 6500065/0300.

Více infromací o sbírce naleznete na WEBU nebo na facebookových stránkách sbírky ZDE.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pražská Drbna

Štítky ČR, zdraví, rakovina, nemoc, sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.