pátek 29. března 2024 Taťána

Jesenická nemocnice modernizovala. Investovala 5 milionů

Nové přístroje i opravené prostory, to nyní čeká na pacienty nemocnice v Jeseníku, která investovala 45 milionů korun do oprav a zlepšení kvality péče.

Radka Miloševská, mluvčí jesenické nemocnice, v pátek sdělila, že jednou z nejnákladnějších investic byla rozsáhlá modernizace pavilonu B, která stála bezmála 15 milionů korun. Pavilon B zahrnuje dětské, chirurgické a rehabilitační oddělení, stejně jako několik ambulancí.

Loni na jaře byla lůžková část pavilonu B důkladně rekonstruována, a to včetně rozvodů vody a odpadů. Díky této rekonstrukci byla osazena nová umyvadla, baterie a LED osvětlení na pokojích, stejně jako nové obklady. Společné toalety na každém patře byly také kompletně zrekonstruovány a na každém patře byly vybudovány dva nové nadstandardní pokoje. Uvedl to vedoucí technického úseku Nemocnice AGEL Jeseník, Petr Skipala.

Investice z minulého roku také směřovaly do nákupu moderních přístrojů, které zlepšily například diagnostické možnosti v jesenické nemocnici. Od poloviny října slouží pacientům nová multidetektorová výpočetní tomografie, která stála více než 20 milionů korun. Nový přístroj má oproti předchozímu rychlejší vyšetření a nižší radiační zátěž. Předsedkyně představenstva a primářka gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Jeseník, Jana Chrastinová, řekla, že se jedná o technicky vyspělé CT, kterých je na území České republiky instalováno pouze tři kusy. Podle ní je tento přístroj pro nemocnici nezbytný, neboť nejbližší diagnostika je od Jeseníku vzdálena 60 kilometrů. Od října do konce loňského roku jeseničtí zdravotnípracovníci vyšetřili na novém CT 700 pacientů.

Součástí investic jesenické nemocnice z minulého roku byla také energeticky úsporná opatření. Řemeslníci vyměnili v lůžkovém pavilonu všechna okna, dveře a sestavy na schodištích. Byla také provedena rekonstrukce ventilů a termostatických hlavic s centrálním řízením teploty. Náklady na tato opatření byly vyšší než na rekonstrukci toalet a vybudování nových pokojů. Podle Petra Skipaly, vedoucího technického úseku Nemocnice AGEL Jeseník, se jedná o důležité investice, které zlepšují kvalitu zdravotní péče a zvyšují pohodlí pacientů.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.