pátek 29. března 2024 Taťána

Dětským pacientům bude poskytována paliativní péče díky finančnímu příspěvku od Nadace rodiny Vlčkových

Olomoucká fakultní nemocnice nabídne odpovědi na otázky, jak správně poskytnout paliativní péči, jak ji zajistit u dětských pacientů a jak pomáhat nemocným dětem a jejich rodinám, díky kurzům pro personál.

Výukový projekt podpořila i Nadace rodiny Vlčkových. "Vzdělávání v dětské paliativní péči považujeme za naprosto stěžejní oblast v rozvoji péče o děti s život limitujícím nebo ohrožujícím onemocněním. Za důležité považujeme hlavně praktické a intenzivní vzdělávání pracovníků formou osvědčených kurzů, které obsahují prvky vlastní zkušenosti a nácviky komunikace," říká lékař Dětské kliniky a Novorozeneckého oddělení a současně člen Podpůrného a paliativního týmu FN Olomouc Jan Hálek.

Zdravotničtí i nezdravotničtí pracovníci nemocnice se v červnu mohou zúčastnit třídenních kurzů dětské paliativní péče, které garantuje mezinárodní organizace ICPCN (The International Children’s Palliative Care Network) a jednoho kurzu perinatální paliativní péče. Další kurzy se zaměří na etiku a práva v paliativní péči.

Kurzy pro personál podpořila částkou 400 tisíc korun Nadace rodiny Vlčkových. Katarína a Ondřej Vlčkovi založili nadaci v březnu 2021 s cílem rozvinout právě dětskou paliativní péči v České republice. S vkladem 1,5 miliardy korun se jednalo o nejštědřejší filantropický počin v historii ČR. Nadace v loňském roce rozdělila mezi celkem 24 projektů 11 059 957 korun na projekty podporující potřeby rodin pečujících o dítě se závažným onemocněním.

V souhrnu, Olomoucká fakultní nemocnice nabízí kurzy pro personál, které poskytnou odpovědi na otázky ohledně paliativní péče a pomoci pro nemocné děti a jejich rodiny. Tyto kurzy jsou podporovány Nadací rodiny Vlčkových, která se zaměřuje na rozvoj dětské paliativní péče v České republice. Kurzy budou zaměřené na praktické vzdělávání pracovníků a budou obsahovat prvky vlastní zkušenosti a nácviky komunikace.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FNOl, Jindřich Štreit | Zdroj Dětským pacientům bude poskytována paliativní péče díky finančnímu příspěvku od Nadace rodiny Vlčkových

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.