sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Fakultní nemocnice v Olomouci má vlastní ordinaci praktického lékaře, nabírá nové pacienty

Fakultní nemocnice Olomouc, největší zdravotnické zařízení na střední Moravě, se snaží poskytnout co nejkomplexnější služby svým pacientům. Proto 1. února otevřela novou ambulanci praktického lékaře pro dospělé.

Tuto iniciativu podpořila organizace UNICEF, která již v minulosti podpořila rozšíření provozu ordinace praktického lékaře pro děti a dorost. Ambulance se nachází ve stávající budově F (Oddělení alergologie a klinické imunologie) a přijímá pacienty z řad zaměstnanců nemocnice, stejně jako širokou veřejnost. Tento krok je důležitým krokem v cestě k poskytování maximálního množství služeb pacientům a usnadnění jim přístupu k kvalitní zdravotní péči. Otevření ambulance praktického lékaře pro dospělé pomůže snížit čekací doby na vyšetření a léčbu a zlepší kvalitu péče poskytovanou pacientům.

„Úloha praktického lékařství je někdy neprávem podceňována, přitom se jedná o jeden ze stěžejních pilířů našeho zdravotnického systému. Ustavení nové ambulance vnímám jako součást naší cesty směřující ke vzniku centra prevence a změny přístupu k našemu zdraví a péči o ně,“ říká ředitel Fakultní nemocnice Olomouc prof. MUDr. Roman Havlík, Ph.D.

Nová ordinace praktického lékaře pro dospělé poskytne svým klientům komplexní diagnostickou a léčebnou péči včetně vyšetření a léčby běžných akutních i chronických onemocnění. „Součástí našich služeb jsou také preventivní prohlídky a vyšetření, screeningová vyšetření, poradenství ve zdraví i nemoci, očkování pravidelná i dobrovolná, odběry krve, moči a jiného biologického materiálu či předoperační vyšetření před různými zákroky. Klientům rádi poradíme s jejich zdravotními problémy telefonicky nebo e-mailem. Pacienty, kteří nejsou ze zdravotních důvodů schopni dostavit se do ordinace, v rámci našich kapacitních možností navštívíme a ošetříme v jejich domácím prostředí. Na základě vyšetření vyhotovíme posudky pro řidičské oprávnění, zbrojní průkaz, zdravotní průkazy a jiné. Pořizujeme také výpisy ze zdravotní dokumentace, potvrzujeme přihlášky do ústavů sociální péče, provádíme prohlídky pro správu sociálního zabezpečení, soudy, policii a další,“ vypočítává praktická lékařka MUDr. Viktorija Ragénaité-Mrnka, jež má chod ordinace společně s všeobecnou sestrou Martinou Iránkovou na starosti.

Pro registraci do ambulance praktického lékaře ve Fakultní nemocnici Olomouc není třeba nic více než se objednat a přinést na první návštěvu kartičku zdravotní pojišťovny a dostupné zprávy od lékařů-specialistů. Výpis ze zdravotní dokumentace od stávajícího praktika si vyžádá ordinace vlastní cestou. Ordinační hodiny ambulance jsou zpočátku (do konce února) ve středu od 12.30 do 18 hodin, od 1. března pak v pondělí, úterý, čtvrtek a pátek od 7.30 do 12.30 a ve středu od 7.30 do 18 hodin. Mailový kontakt je praktik@fnol.cz, více informací naleznou zájemci na webových stránkách praktik.fnol.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.