pátek 26. dubna 2024 Oto

Fakultní nemocnice Olomouc obdržela nejmodernější EKG přístroje

Personál Fakultní nemocnice Olomouc může nyní využívat devět nejmodernějších EKG přístrojů české firmy BTL Zdravotnická technika, a.s. k vyšetření pacientů.

Hlavní přínos nových elektrokardiografů spočívá v jejich digitalizovaném provozu, propojení s klinickým informačním systémem CONNECTin a využití umělé inteligence při zpracování dat. FN Olomouc je první nemocnice v České republice, která využívá tyto zařízení v běžné praxi.

„Pro zahájení vyšetření stačí přiložit čtečku k identifikačnímu štítku pacienta. Naměřená data jsou okamžitě ukládaná do společného úložiště a jsou dostupná všem odborníkům v nemocnici, kteří o konkrétního pacienta později pečují. Odpadá tedy často obtěžující povinnost distribuovat a archivovat papírovou podobu EKG,“ vysvětluje Ing. Nela Skulová z Oddělení biomedicínského inženýrství FN Olomouc. Neznamená to ale, že tisk do klasické papírové podoby není možný. „Existují jistě situace, kdy je i tradiční podoby výsledků EKG vyšetření potřeba. Proto je zachována i tato možnost,“ dodává Nela Skulová.

Oddělení biomedicínského inženýrství se podílelo na dokončení EKG přístroje. Přispělo svými praktickými zkušenostmi k vylepšení jak technického, tak designového provedení. Tyto elektrokardiografy budou nyní k dispozici na následujících pracovištích: I. chirurgická klinika, Onkologická klinika, Klinika tělovýchovného lékařství a kardiovaskulární rehabilitace, III. interní klinika, I. interní klinika, Infekční oddělení, Klinika pracovního lékařství, Kardiochirurgická klinika a Oddělení urgentního příjmu.

Odkaz na BTL Zdravotnickou techniku, a.s.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.