sobota 27. července 2024 Věroslav

Kraj přispěje 7 milionů na domácí paliativní péči

Olomoucký kraj investuje do podpory paliativní péče pomocí dotačních titulů. Hlavní část peněz půjde na domácí paliativní péči a medicínu. Cílem je poskytnout pacientům kvalitní péči v posledních okamžicích života.

Olomoucký kraj bude v letošním roce výrazně podporovat paliativní péči pomocí pěti dotačních titulů. Hejtmanství se zaměřuje na starost o pacienty s těžkým onemocněním v poslední fázi života a plánuje své kroky podle zpracované koncepce paliativní péče.

„Z dotačních titulů půjdou peníze na podporu poskytovatelů lůžkové péče, domácí paliativní péče a také na vzdělávání lékařů a nelékařských pracovníků, kteří paliativu zajišťují,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Krajská rada schválila dotační tituly, ve kterých je zhruba 10 miliónů korun. Hejtmanství klade důraz hlavně na domácí péči, aby lidé mohli strávit poslední okamžiky života důstojně mezi svými blízkými.

„Největší část peněz dáme na podporu domácí paliativní péče a medicíny – více než 7 miliónů korun. Poskytovatelé lůžkové péče mohou žádat v úhrnu o 2,3 miliónu,“ upřesnil Dalibor Horák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví. Další statisíce korun podpoří už zmíněné vzdělávání.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.