pátek 26. dubna 2024 Oto

Univerzita Palackého pořádá konferenci o psychosomatice

Olomoucká psychosomatická konference s podtitulem Stres a adaptace v kontextu psychosomatiky se koná 24. a 25. března 2023 v Uměleckém centru UP v Konviktu v Olomouci. Nabídne odborné přednášky, dílny a příležitost k setkání s lektory a odborníky.

Olomoucká psychosomatická konference s podtitulem Stres a adaptace v kontextu psychosomatiky se bude konat ve dnech 24. a 25. března 2023 v Uměleckém centru UP v Konviktu v Olomouci. Konference se zaměří na integraci psychosomaticky pojaté fyzioterapie, psychoterapie či primární lékařské péče v medicíně. Během akce budou pořádány odborné přednášky a oblíbené workshopy, kde se účastníci budou mít příležitost setkat se s lektory a odborníky a diskutovat s nimi. Tuto unikátní akci organizuje Institut sociálního zdraví (OUSHI) Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (CMTF UP).

Konference chce přispět ke zlepšení situace v české medicíně. Je určena odborníkům v pomáhajících profesích: lékařům, psychologům, psychoterapeutům, fyzioterapeutům a studentům těchto oborů. Na přednáškové bloky naváže bohatá sada workshopů.

„Všichni zažíváme turbulentní období zprvu dané pandemií covidu-19, posléze i válečnou situací na Ukrajině. Čerstvě získané údaje o duševním zdraví české populace po proběhlé pandemii nejsou zrovna povzbudivé. Není tedy náhodou, že jsme pro olomouckou konferenci zvolili jako ústřední motiv téma Stres a adaptace v kontextu psychosomatiky,“ uvedl MUDr. Michal Kryl, odborný garant konference.

Účastníci se mohou těšit na zajímavé hosty, kteří se v oblasti psychosomatiky dlouhodobě pohybují. Do Olomouce přijede Jan Poněšický, odborník se zahraničními zkušenostmi, vedoucí psychosomatické kliniky a autor ceněných publikací. Na konferenci vystoupí proslulí rodinní terapeuti Ludmila Trapková a Vladislav Chvála z libereckého Střediska komplexní terapie či renomovaný psychiatr, psychoterapeut a etik Jiří Šimek z Univerzity Karlovy. O vědecko-výzkumných tématech v psychosomatice promluví profesorka Anna Hogenová z Univerzity Karlovy.

„Fragmentovaná medicína uzavřená do jednotlivých odborností je jen minimálně schopná nahlížet na pacienta a jeho nemoc celostně. Je zapotřebí vytvářet zastřešující koncepci nad základními obory, která umožní vidět a léčit celého člověka. Svým dílem by naše odborná akce ráda přispěla ke zlepšení této situace,“ doplnil Michal Kryl.

Konference se uskuteční v Uměleckém centru UP (v Konviktu). Více informací včetně programu najdete na webu konference.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto UPOL | Zdroj UPOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.