pátek 26. dubna 2024 Oto

FN Olomouc zve na atraktivní program u jezera, který podporuje aktivní přístup ke zdraví

Fakultní nemocnice Olomouc vás zve na festival zdraví Pohybrady, kde vám odborníci nabídnou péči a workshopy pro zlepšení zdraví.

Zdravý životní styl, výraz, který nám zní známě z mnoha stran a často se z něj stal vyždímaný klišé. Co kdyby vám ale váš nový aktivní život nastartovali odborníci z Fakultní nemocnice Olomouc? Co kdyby profesionální zdravotníci zhodnotili váš současný stav, nabídli vám workshopy a věnovali se vám individuálně při tréninku základních cviků pro celkovou kondici? A to všechno zcela zdarma během třetího ročníku festivalu zdraví Pohybrady, který se koná na oblíbeném olomouckém přírodním koupališti. Na Pohybrady můžete přijít na Poděbrady v sobotu 20. května od 10:00 do 17:00 hodin.

Tento osvědčený program vychází z loňského druhého ročníku akce, kdy se Pohybrady poprvé uskutečnily jako jednodenní festival zdravého životního stylu v květnovém termínu. "Jarní období se jeví jako ideální čas pro začátek požadovaných změn a fyzických aktivit. Na březích Poděbrad opět odborníci z naší nemocnice nabídnou zájemcům základní zdravotní vyšetření zcela zdarma, včetně měření cholesterolu, krevního tlaku, analýzy složení těla a dalších. Dále budou poskytovány konzultace v oblasti pohybu, výživy, otužování, duševní hygieny a doporučení pro aktivní zdraví. Samozřejmě nebudou chybět ani ukázky nordic walkingu s možností zapůjčení holí a další sportovní a zábavné aktivity pro děti i dospělé," zve zájemce Ing. Veronika Jeřábková, vedoucí Odboru komunikace a marketingu FN Olomouc.

Předem registrovaní účastníci mají možnost absolvovat intenzivní kurz zdravého pohybu, který povede tým fyzioterapeutů z Oddělení rehabilitace Fakultní nemocnice Olomouc. Na pěti stanovištích se naučí správné dýchání, protahování, posilovací cviky a cviky zaměřené na koordinaci. Kapacita kurzu je omezená kvůli výjimečnosti nabízeného programu a intenzivitě samotných cvičení, proto je nutné předem rezervovat místo prostřednictvím webové stránky https://pohybrady.fnol.cz/.

Rezervace je rovněž vyžadována pro zájem o Kurz lesního myšlení, který se také koná v rámci Pohybradu 2023. Během nevšedního dvouhodinového semináře, který povede lektorka Johana Pytlíčková, účastníci budou zkoumat metodu nazývanou "lesní mysl", která využívá přírodního vlivu na lidské zdraví. Koncept založený na sebepéči, seberozvoji a sebepoznání podporuje odolnost, zdraví a rovnováhu života. Součástí kurzu, určeného výhradně pro dospělé, je také procházka kolem jezera s jednoduchými cvičeními.

Fakultní nemocnice Olomouc již dlouhodobě klade důraz na aktivní přístup k vlastnímu zdraví a prevenci. Ředitel FN Olomouc, prof. MUDr. Roman Havlík, Ph.D., zdůrazňuje význam péče o fyzickou i duševní kondici. "To, co uděláme pro své tělo a psychiku, nám může mnohonásobně prospět při prevenci nemocí a rychlejším zotavování," uvedl. Ředitel již třetím rokem připravuje besední pořad s přizvanými odborníky nazvaný Ambulance aktivního zdraví, který má za cíl připomenout veřejnosti důležitost odpovědného přístupu ke vlastnímu zdraví. Na tuto akci navazují jak jednorázové, tak dlouhodobé preventivní programy.

"Mezi ně patří například kardiologický program s názvem 'Nebuď pod tlakem', který pomáhá optimalizovat krevní tlak nejen prostřednictvím léků, nebo ucelený program s názvem 'Nestárneme' zaměřený na zpomalení vlivů stárnutí a aktivní stáří," doplňuje Veronika Jeřábková. Podrobné informace o těchto programech jsou k dispozici na webových stránkách https://ambulanceaz.fnol.cz/.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Olomouc | Zdroj FNOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.