úterý 14. května 2024 Bonifác

Kde najít o svátcích otevřenou lékárnu? V Olomouci bude non-stop pohotovostní okénko

Štědrý den a následující státní svátky se blíží a s nimi také omezení provozu některých obchodů a provozoven. Nemoc si však nevybírá, proto se olomoucké hejtmanství domluvilo s lékárenskou komorou, že i přes volno zůstanou některé lékárny otevřené. Přímo v Olomouci najdete non-stop pohotovostní okénko.

I když samozřejmě chápu, že všichni lidé chtějí mít o Vánocích volno, jsem velmi rád, že se nám s lékárníky podařilo najít přijatelný kompromis a některé jejich provozovny zůstanou o svátcích otevřené,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Na Štědrý den se uzavřou všechny prodejny léků v regionu, kromě non stop výdejny ve Fakultní nemocnici Olomouc. Už 25. a 26. prosince se ale v každém okrese otevře alespoň jedna lékárna.

1. ledna 2018 budou fungovat lékárny v Olomouci, Přerově a Jeseníku.

Od 1. 10. 2016 je v České republice v účinnosti zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě, který omezuje otevírací dobu některých druhů prodejen o vybraných svátcích. Na Nový rok, Velikonoční pondělí, Den vítězství, Den české státnosti, Den vzniku samostatného československého státu, Štědrý den (zavřeno od 12:00), 1. svátek vánoční a 2. svátek vánoční platí úplný zákaz prodeje pro všechny prodejny s prodejní plochou nad 200 m² kromě čerpacích stanic, lékáren a dále prodejen na letištích, nádražích a v nemocnicích. 

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj kr-olomoucky.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.