sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Hledá se Sestra sympatie. Do soutěže můžete přihlásit svou favoritku

Zviditelnění mimořádně náročné, zodpovědné a záslužné práce všeobecných sester a poděkování za ni. To jsou hlavní cíle soutěže Sestra sympatie, v níž se za podstatného přispění široké veřejnosti vybírá výjimečná sestřička pracující v některé z českých či moravských nemocnic. V srpnu odstartoval již jedenáctý ročník soutěže spuštěním registrace soutěžících. Fakultní nemocnice Olomouc přitom má na co navazovat, neboť v minulém ročníku se finálového klání díky výsledkům hlasování zúčastnily hned dvě sestřičky - Marie Růžičková z III. interní kliniky a Naďa Sléhová z I. chirurgické kliniky. Do semifinálového kola se navíc dostala Kateřina Burešová z I. interní kliniky.

Obě olomoucké finalistky se shodují, že účast na slavnostním večeru v pražském paláci Žofín byl velký zážitek. „Bylo to rozhodně přínosné, budu na to vzpomínat. Měly jsme úžasnou péči, všichni se o nás starali, každý mi lichotil. Bylo to prostě fajn, přestože jsem byla ve stresu,“ usmívá se Marie Růžičková. Jak před slavnostním večerem, tak i během něj měly soutěžící dostatek času si popovídat. „Holky byly moc příjemné, dozvěděla jsem se spoustu zajímavých věcí,“ dodává sestra z III. interní kliniky. Naďa Sléhová získala díky účasti ve finále novou zkušenost a nové přátele. „Byly to krásné dva dny plné péče profesionálů. Je to jedinečná příležitost zažít něco jiného, neobyčejného, co v běžném životě nelze,“ shrnuje sestřička z I. chirurgické kliniky. Šla by do toho znovu? „Zpočátku jsem byla v rozpacích a musela jsem překonávat svou stydlivost, ale nakonec proč ne, stálo to za to, takže bych do toho klidně šla znovu,“ říká Naďa Sléhová.

Nejde o klasickou soutěž krásy, hledá se výjimečná zdravotní sestra

Sestra sympatie prostě není klasická soutěž krásy, pořadatelé z agentury We Make Media hledají výjimečnou zdravotní sestru. O umístění tak nerozhoduje mistrovství kadeřníků, kosmetiček a počet hodin strávených ve fitcentru. „Motto celého projektu zní: Krása má mnoho podob! A jaké by v případě Sestry sympatie měly tyto podoby být? Měla by v sobě spojovat především sympatičnost a srdečnost, empatii a stylovost,“ vysvětluje jednatelka agentury We Make Media MUDr. Ivana Kaderková.

K zařazení do soutěže přitom stačí jediné, zaregistrovat kandidátku na titul Sestra sympatie na webových stránkách. Registrace končí 31. října 2019. O postupu do semifinálového kola, tedy mezi 24 soutěžících, bude rozhodovat široká veřejnost zasíláním SMS zpráv od 1. 11. do 2. 12. 2019. Obdobně se bude vybírat finálová dvanáctka soutěžících sester, a to od 2. 1. do 24. 2. 2020. Sestra sympatie pak bude zvolena z dvanácti finalistek 27. března 2020 v paláci Žofín v Praze, u příležitosti konání 11. reprezentačního plesu sester - Sestry na sál!

Tisková zpráva

Štítky sestra sympatie, FNOL, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.