pátek 29. března 2024 Taťána

Vendula Pizingerová za Kapku naděje předala v olomoucké nemocnici dar v podobě 15 infuzních pump

Ani v novém roce NF Kapka naděje nezahálí, a již od samého začátku pomáhá tam, kde je potřeba. Z kraje ledna, konkrétně dne 10.1.2017 ve 14:00 hod náš nadační fond předal ve Fakultní nemocnici Olomouc dar v podobě 15 kusů infuzních pump.

ento dar v celkové hodnotě 350 000 Kč byl určen na oddělení dětské hematologie a hemato-onkologie. NF Kapka naděje je hrdý na spolupráci se společností Huawei, která prostřednictvím NF v tento den darovala dětským pacientům na oddělení 1 kus notebooku Lenovo. Kapka předala tento dar s dobrým pocitem, že bude sloužit jak pro zábavu, tak i pro vzdělávání pacientů.

V tento slavnostní den byla přítomna zakladatelka a prezidentka fondu paní Vendula Pizingerová a jeho ředitelka Elen Švarcová. Za nemocnici byl přítomen MUDr. Zbyněk Novák, vedoucí lékař hemato-onkologického oddělení Dětské kliniky FN Olomouc, Mgr. Světlana Kašubová, vrchní sestra Dětské kliniky FN Olomouc a tiskový mluvčí Bc. Egon Havrlant.

"Pomoci si velmi vážíme a Nadační fond Kapka naděje nás podporuje dlouhodobě. Přístrojová technika, jako jsou právě infuzní pumpy, je pro péči o naše dětské pacienty velmi potřebná. Nové pumpy využijeme zejména při léčbě hematoonkologických diagnóz, kdy každé z těchto vážně nemocných dětí má v průběhu hospitalizace mnohdy tři až čtyři pumpy u lůžka současně. Potřebné ale budou i v péči o další pacienty našeho hemato-onkologického oddělení, kde léčíme děti s nejrůznějšími onemocněními krve a krvetvorby,“ uvedl tiskový mluvčí Bc. Egon Havrlant.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto FNOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.