pátek 26. dubna 2024 Oto

Třiadvacet nových lůžek přibylo na zábřežském oddělení následné péče

Třiadvacet nových lůžek pořídila šumperská nemocnice do svého oddělení následné péče v Zábřehu, které vzniklo v opravené budově bývalé porodnice. Díky novým lůžkům za více než milion korun budou mít dlouhodobě hospitalizovaní pacienti výrazně větší pohodlí. Ošetřujícímu personálu lůžka usnadní manipulaci s pacienty, řekla hlavní sestra Nemocnice Šumperk Monika Žaitlíková.

„Nová lůžka znamenají zvýšení komfortu, pohodlí a hlavně bezpečí jak pro pacienty, tak pro ošetřovatelský personál. Jsou lehce ovladatelná pro sestry i pacienty. Elektricky polohovatelné lůžko umožňuje nastavit jednotlivé části lůžka včetně výšky," uvedla Žaitlíková.

Bývalá zábřežská porodnice, která je detašovaným pracovištěm ošetřovatelského úseku šumperské nemocnice, byla nedávno rekonstruována. V důsledku více než desetimilionové investice v budově vznikly dvě desítky lůžek následné ošetřovatelské péče.

Nemocnice Šumperk je soukromým zdravotnickým zařízením. Od roku 2015 ji vlastní lékař Martin Polach. Nemocnici tehdy získal od skupiny Agel. Šumperská nemocnice ročně zajišťuje zdravotní péči pro zhruba 200 tisíc lidí.

Lékaři a sestry se v Zábřehu starají o pacienty po akutním onemocnění, úrazu či operaci, jejichž stav je sice stabilizovaný, ale vyžaduje ještě doléčení a ošetřovatelskou péči. Právě pro dlouhodobě hospitalizované pacienty je podle Žaitlíkové kvalitní nemocniční lůžko nezbytností.

„Oddělení se soustředí zejména na pacienty se ztrátou soběstačnosti, zhoršením mobility, poruchami výživy a hydratací, pacienty s chronickými ranami vyžadujícími pravidelnou ošetřovatelskou péči, kterou nelze zrealizovat v domácích podmínkách," podotkla Žaitlíková.

Bývalá porodnice byla v Zábřehu postavena v roce 1961 a její provoz byl ukončen v roce 2004. V budově pak byla ambulance a jednodenní chirurgie. V loňském roce budovu od majitelů odkoupil právník Martin Polach mladší prostřednictvím společnosti MAPO Reality, která patří do holdingu MAPO Group. Firma nyní bývalou porodnici šumperské nemocnici pronajímá.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nemocnice, lůžka, investice, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.