pátek 26. dubna 2024 Oto

Tourism Expo přibližuje služby i volnočasové aktivity nejen v Olomouckém a Moravskoslezském kraji

Tourism Expo 2017 na Výstavišti Flora ukazuje, že na ideální dovolenou už nemusíme jet až do zahraničí. Olomoucký i Moravskoslezský kraj nabízí bezpočtu relaxačních, rodinných, akčních výletů i historických památek.

Výstava služeb, cestovního ruchu i volnočasového využití probíhá na Výstavišti Flora Olomouc ve dnech 10. a 11. února vždy od 9 do 18 hodin. Letošní ročník je už dvaadvacátý v pořadí a plné vstupné na něj stojí 70 korun.

Jako první mě do nosu uhodila příjemná vůně. V horním patře pavilonu A se totiž, jako doprovodný program, koná Extrem Food festival. Po značném sebeovládání jsem se však rozhodla nejdříve projít spodní patro, kde jsem se chtěla dozvědět více o možnostech cestování po Česku i do zahraničí. Kousek od vstupu jsem narazila na stánek Moravskoslezského kraje, kde mě přivítala usměvavá Kateřina Buglová. „Ostrava i Moravskoslezský kraj má co nabídnout, Dolní oblast Vítkovic je dokonce čtvrtou nejnavštěvovanější památkou v Česku,“ řekla Buglová. Koho by však nezajímala industriální část kraje, určitě ocení výlet do Beskyd nebo Jeseníků. „Za zmínku stojí také Pustevny s lanovkou, která vám umožní vidět sochu Radegasta,“ doporučuje Katka. Pro relaxaci můžete zvolit například lázně Karlova Studánka nebo Darkov. Kdo na dovolené neposedí, musí něco objevovat a zajímá se historii, určitě by měl navštívit hrad Sovinec a Hukvaldy nebo zámek Raduň a Kunín.

S Katkou Buglovou je ve stánku také Kateřina Pustějovská, která pracuje na Letišti Leoše Janáčka. Ostravské letiště je od Olomouce vzdálené pouhou hodinu cesty a lze se tam dopravit i vlakem. „Z Ostravy létáme do Londýna, Dubaje, Milána a Prahy, odkud se pak může cestovat do celého světa. V létě potom do dalších dvaceti destinací,“ říká Pustějovská. Leteckou dopravu se snaží zpřístupnit i mladým lidem, kteří nechtějí za letenku utratit tisíce. Do Londýna létají za cenu od 459 korun a do Milána už od 249 Kč. Návštěvníci si ve stánku mohou také zasoutěžit o víkendový pobyt ve Štramberku.

Množství dalších soutěží a programu probíhá po celém Výstavišti. Ve vedlejším stánku Olomouckého kraje si můžete zkusit rýžovat zlato, v Hanáckém muzeu se zase můžete podívat, jak vypadal život v 19.století. „Muzeum v Příkazech je skvělé místo, jak přiblížit dětem jak se žilo v minulosti a starší lidé mohou zase zavzpomínat,“ říká Viktorie Hájková a doporučuje návštěvu skanzenu 8. dubna, kdy se zde budou slavit Velikonoce.  

Na další zástupce nejen z Olomouckého a Moravskoslezského kraje se můžete zajít podívat ještě zítra, tedy v sobotu 11. února od 9 do 18 hodin.

Z doprovodného programu určitě doporučím Extrem Food festival v patře pavilonu A. Zkusíte tam nejrůznější exotická jídla, hmyzí kuchyni, ovoce i zeleninu, kterou v Evropě normálně nenajdete. Jídla byla velmi lákavá, ať už na pohled nebo svojí vůní. V tomto stánku mě však zaujalo něco jiného než jídlo...

Nevím, co však chtěli naznačit tímto dárkem:

Kromě jídla najdete na Výstavišti také stánky s rozličnými alkoholickými nápoji, dřevěnými výrobky, oblečením i bylinkami. Programem provází sympatický Tomáš Gottwald z Radia Haná a dnes v 16:00 vystoupí zpěvák Voxel.

Více informací o Tourism Expo se dozvíte zde

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.