pátek 26. dubna 2024 Oto

Sníh komplikuje dopravu na severu Olomouckého kraje,kamiony stojí

Husté sněžení opět výrazně zkomplikovalo dopravu na Šumpersku a Jesenicku, sjízdnost je zde podle dispečerů silnic špatná. V regionu napadlo zhruba deset centimetrů sněhu.

Na Jesenicku se sníh drží na vozovkách i v nižších polohách od 200 metrů. Problémy mají kamiony i osobní auta na letních pneumatikách, nákladní auta v kopcích stojí. Správci silnic nabádají řidiče, pokud nemusí, ať se na cesty na sever Olomouckého kraje nevydávají. Stále tam sněží.

"Se sjízdností to vypadá špatně, od 02:00 sněží v celém okresu, sníh zůstává na vozovce. Od 200 metrů sníh leží všude, předpověď tak moc nevyšla. Postihlo to i nižší části Jesenicka, problémy jsou také na Javornicku či na Bílé Vodě. Ve stoupání je sjízdnost komplikovaná, problémy jsou téměř na všech kopcích. Auta stojí po příkopech na Červenohorském sedle či Ramzové," řekl v 07:00 dispečer jesenické správy silnic.

Silničáři mají na Jesenicku v terénu veškerou techniku, i tak je údržba komplikovaná. "Sypačů máme venku hodně, ale to co projede, opět pokryje mokrý sníh. Pokud řidiči nemusí, ať vůbec nevyjíždějí," doplnil dispečer.

Podobná situace je na Šumpersku, tam vyrazili správci silnic do terénu ve 04:00. "Je to špatné, padá těžký mokrý sníh, problémy s vozidly mají kamiony a auta na letních gumách. Nákladní auta mají problémy hlavně na Červenohorském sedle. V terénu máme tři sypače, v nejvyšších polohách napadlo až deset centimetrů," řekl dispečer šumperské správy silnic.

Pozor by měli dát řidiči nejen v kopcích, ale i na silnici u Loučné nad Desnou ve směru na Červenohorské sedlo. Podle Ředitelství silnic a dálnic leží na vozovce uježděný sníh, vozovka je kluzká a může tam vzniknout dopravní kolaps. Vozovka je tam nesjízdná pro kamiony, tvoří se tak kolony odstavených nákladních aut, vyplývá z ŘSD. Nesjízdná vozovka je pro těžší auta také mezi Bratrušovicemi a Hanušovicemi, kde leží těžký sníh. V ostatních částech Olomouckého kraje většinou prší.

Čtěte více:

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.