úterý 19. března 2024 Josef

K nákupnímu centru na Horním lánu bude zajíždět více autobusů

Více autobusových spojů bude v Olomouci od zářijové změny jízdních řádů zajíždět z městských částí Nedvězí a Slavonín k rozlehlému obchodnímu komplexu Haná na Horním Lánu. Tyto změny se týkají autobusové linky číslo 28, sdělil primátor Antonín Staněk (ČSSD).

„Na základě návrhu obyvatel Slavonína a Nedvězí, stejně jako komisí městských částí bude posíleno spojení do Horního Lánu. Celkem se jedná o pět párů spojů jak ve směru ze Slavonína tak z Nedvězí, aby se k centru dostali cestující z obou městských částí," uvedl Staněk. Ostatní plánované změny v jízdních řádech MHD jsou podle primátora už spíše kosmetické a týkají se autobusových linek číslo 14, 15, 25 a 31.

Další případné úpravy spojů Dopravního podniku města Olomouce podle primátora vyplynou ze sčítání cestujících na nové tramvajové lince U, která od jara zkušebně spojuje městské části Neředín a Nová Ulice.

„Zároveň k poslednímu dni v roce město ukončí tři smlouvy s obchodními centry City, Haná a Kaufland, které přispívají na provoz autobusových linek. Vzhledem k rostoucím obytným zástavbám v okolí nákupních center a množícím se požadavkům cestujících na četnější dopravní obslužnost bude vypovězení smluv znamenat, že město bude využití a nasazení těchto linek určovat samo," dodal Staněk.

DPMO, jehož stoprocentním vlastníkem je město, ročně v tramvajích a autobusech přepraví zhruba 55 milionů lidí.

Foto By User:Darwinek [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], from Wikimedia Commons

Štítky centrum Haná, Horní lán, doprava, autobusy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.