čtvrtek 28. března 2024 Soňa

GLOSA: Jak šla Warcraftem nepolíbená Drbna na předpremiéru toužebně očekávaného filmu

Předpremiéry velkých filmových hitů založených na známé značce jsou vždycky zážitky. V případě fenoménu, jakým je Warcraft, tedy bylo předem jasné, že jeho filmová verze taková událost bude. A po jejím absolvování můžu potvrdit, že jsem si opravdu připadala jako v jiném světě.

Tak především – jako člověk, pro kterého je svět Warcraftu jednou velkou neznámou, jsem na film šla jako nepopsaná deska. Hry jsem nehrála. Knihy jsem nečetla. Maximálně jsem se občas dívala znalejším kamarádům přes rameno, když hráli ten jejich slavný World of Warcraft. Nevím, kolik z toho obrovského množství lidí, kteří na předpremiéru zavítali, na tom bylo podobně jako já, ale mám takové tušení, že asi moc ne.

Už vstup do předsálí stál za pozornost. Před kinem stály slečny převlečené (nejspíš) za warcraftovské postavy! Už z toho je patrné, že tak oddané fanoušky má jen máloco. Sama sebe jsem se ptala: „Mám v sále čekat nějakého orka?“ Nakonec jsem žádného nepotkala, ovšem jen o dvě sedadla vedle mě seděl evidentně velký fanda, který si kostým nejspíš omylem zapomněl doma. Film uváděl moderátor a v podstatě na cokoliv, co ten chudák řekl, chlapík vedle mě reagoval VELMI hlasitou připomínkou – bylo jasné, že se nemůže dočkat filmu a tohle zdržování jej jen a jen dráždí. Ovšem pak přišla chvíle, kdy uvaděč položil zásadní otázku: „Hrajete za Hordu, nebo za Alianci?“ V tu chvíli se zmiňovaný pán zvedl a z plných plic zařval: „HORDAAA!“ S kolegou jsme se na sebe výmluvně podívali a já si v duchu řekla: „Nevyjadřuj se, nic o tom nevíš…

Konec tomboly mě ovšem potěšil, protože foťák, hlavní cenu, vyhrál kluk, který byl Warcraftem nejspíš stejně nepolíbený, jako já sama. Na otázku, jakou má ve hře postavu, totiž reagoval replikou „Nemám postavu.“ a na doplňující dotaz, jestli tedy Warcraft hraje, odvětil suše jen „Já ne, ale přítelkyně ano.“ Takže jsem v sále přeci jen našla spřízněnou duši a na dálku jsem mu poslala obdiv za to, že měl odvahu tuto otřesnou pravdu před všemi těmi fanoušky přiznat!

Samotný film jsem si překvapivě užila, dobře naladěný sál zážitku vždycky přidá. Je zkrátka příjemné slyšet po filmu potlesk a následné fanouškovské tlachání o tom, co se povedlo a co spíš ne. Takže si zapište za uši – že neznáte populární značku, podle které se točí nový film, ještě vůbec neznamená, že si nemůžete užít jeho předpremiéru!

Čtěte více:

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.