čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Bizarnosti z policejní stanice: V Olomouckém kraji se obyvatelé už evidentně připravují na zimu

Každý den dostává naše redakce informace z různých institucí. Některé jsou smutné, některé poučné a nad některými se musíme na chvíli pozastavit a zamyslet se, jestli se doopravdy staly.

Už minule jsem vám přinesla perličky z policejní stanice. Byl to pouhý výřez jednoho týdne a můžete se na něj podívat zde.

V některých událostech a trestních oznámeních je trocha legrace a možná i ironie. Každý den je jiná událost, která si zaslouží pozornost. A přesto ty, které se jeví nezajímavě, jsou nakonec tím, co nám nejvíce zpříjemní pracovní den. (Nikterak se nesnažím zlehčovat situaci, do které se dostali okradení nebo oběti trestného činu, pouze chci poukázat na bizarnosti, kterými se musí nejen policie zabývat.)

Pondělí 27.6.

Už titulek tiskové zprávy ukazuje na závažný čin:

Nakukoval do kuchyně
Podezřelý ze spáchání přečinu porušování domovní svobody je od soboty sedmadvacetiletý muž z Přerova, který vešel v nočních hodinách na pozemek u rodinného domu na ulici Želivského v Olomouci,“ uvedla tisková mluvčí Marie Štrbáková. Majitelce však nic neuniklo a zavolala policii. Ta pachatele dopadla a a nyní může strávit až dva roky za mřížemi.
Panímámo, nezbyly vám nějaké buchty?

Nyní se dostáváme k prvnímu případu krádeže zimního vybavení v tomto týdnu:

Neznámý pachatel se vloupal do skladu u železničního nádraží v Bludově. Z objektu odcizil propanbutanovou lahev s hořákem, nabíječku autobaterií, brusku a dva snowboardy,“ uvedla Marie Šafářová.
Kdyby to bylo prkno na vodu, tak to pochopím, ale dělat si už teď zásoby na zimu...

Středa 29.6.

Zmizelo krmivo pro prasata
Policie přijala oznámení o vloupání a krádeži. „Policisté po příjezdu na místo zjistili, že neznámý lapka zde po předchozím poškození zámku vnikl do skladu krmiva, kde odcizil nejen 50 kilogramů krmné směsi,“ uvedla Štrbáková. Ke krmivu si také přibalil elektrickou brusku, elektrickou svářečku, pneumatický utahovák a sadu Gola klíčů a šroubováků.
No holt, když máš na starosti hladové krky, nějak je nakrmit musíš. Nezáleží na tom, že hladovějící jsou prasata. Ale majitel se nemusí bát, prasata mu to snad jednou splatí.

Čtvrtek 30.6.

Druhý případ krádeže zimního oblečení

Kompletní lyžařská výbava zmizela někdy v nočních hodinách z úterka na středu z garáže na olomouckém sídlišti. Neznámý lapka překonal vrata garáže bez viditelného násilí a jeho majitelce pak postupně odcizil zde uschované značkové lyžařské oblečení. Majitelka přišla o tři bundy, troje kalhoty, dětské lyžařské kalhoty a dvě mikiny,“ uvedla Štrbáková.
Když se podíváme na oba dva případy jednotlivě, nemusí to být až tak zajímavé. Ale díky tomu, že se podobné krádeže udály několik dní po sobě, můžeme v tom spatřit jistou ironii. Navíc, snowboardy už měl, potřeboval ještě oblečení. 

Znova jsme si vzali pouhý týden jako vzorek toho, čím se musí policie zabývat. Kdybych byla policistkou já a někdo mi zavolal, aby oznámil ztrátu krmiva pro prasata, nevím, jak bych zareagovala. S kamennou tváří bych to asi nedokázala.

Čtete více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.