pátek 19. dubna 2024 Rostislav

KOMENTÁŘ: Olomouc zaplnily tisíce křesťanů s visačkami. Dopravní podnik si jich nevšiml

V posledních dnech si nešlo nevšimnout mladých lidí, kteří se po Olomouci procházejí s visačkami na krku. K většině se už nejspíš dostala informace, že se jedná o mladé křesťany a ne novináře s akreditacemi, jak se mohlo na první pohled zdát. Město zažilo šok a s ním i MHD.

O příjezdu mladých křesťanů, kteří se mají v Olomouci setkat za účelem pouti na Svatý Kopeček, jsem věděl už několik dnů dopředu. O tom, že jich přijede více než sedm tisíc, jsem věděl taky. Dopravní podnik města Olomouc ale nejspíš ne. Buďto jim to někdo zatajil, nebo se někde stala chyba. Jinak by přece bylo logickým řešením, posílit spoje a vyslat tramvaje minimálně se dvěma vozy. Kór když se ve stejnou dobu koná letní Flora. Nebo snad ne?

Tramvají má podnik v depu určitě dost. Při přerušení hromadné dopravy na ulici 1. Máje teď s trochou nadsázky víc tramvají stojí, místo toho aby jezdily. Na Neředín se během příštího víkendu taky nesvezete. Můžete si tak udělat minipouť z centra do Globusu. Zůstává tak otázkou, proč nejezdí všechny tramvaje s více vozy. Kdy jindy by měla být posílena městská hromadná doprava?

Olomouc momentálně zažilo prázdninové probuzení v podobě návštěvy mladých křesťanů. V pondělí budou moci opět vylézt ze svých domovů lidé trpící sociální fobií. Neděle je totiž posledním dnem Celostátního setkání křesťanské mládeže. Na mačkanici v tramvajích se můžeme těšit zase za měsíc. To začíná nový semestr a Olomouc zaplní tisíce studentů. Tak snad o tom ví i Dopravní podnik města Olomouce.

Autoři | Foto čtenář Jirka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Dušan Tomeček

Vy jste to věděl několik dnů dopředu, dopravní podnik to věděl již několik měsíců dopředu a mimo jiné posílil linku číslo 11 po sobotní mši na sv. Kopečku

úterý, 22. srpna 2017, 13:27

Dušan Tomeček

Od středy do neděle jezdily tramvaje se dvěma vozy.

úterý, 22. srpna 2017, 13:25

Dušan Tomeček

Jak jste správně napsal, mladí křesťané se především procházeli, jelikož jejich program byl v docházkové vzdálenosti a neměli tedy příliš mnoho důvodů využívat MHD.

úterý, 22. srpna 2017, 13:24

Dušan Tomeček

DPMO vypravuje spoje na objednávku Magistrátu města Olomouce.

úterý, 22. srpna 2017, 13:23

Dušan Tomeček

Jen Heslovitě:

úterý, 22. srpna 2017, 13:22

Dušan Tomeček

Patriku Kozlíku, měl byste si před napsáním takového blábolu napřed zjistit základní informace.

úterý, 22. srpna 2017, 13:22

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.