pátek 29. března 2024 Taťána

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #2: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Úterý je znovu tady a my jsme pro vás opět připravili několik nově nalezených mazlíčků, kteří skončili v některém útulku či depozitu v Olomouci a okolí.

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: Jungmannova 1, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Miky


Miky je roční kocourek. Přišel k nám se zlomenou čelistí a zlomeninou zadní nohy. Čelist se mu již zahojila, ale noha mu musela být operativně spravena pomocí šroubu. Čeká ho tedy ještě jedna operace, kdy se po srůstu kosti šroub z nohy odstraní. Je to neskutečný mazel! Nejraději se válí na zádech, je pěkně upovídaný. Bude to úžasný parťák do rodiny.

Mailo


Je osmiletý Jack Russel teriér, kterého se majitelé vzdali pro jeho povahu. Je to hravý, zdravý pejsek, původně žil v bytě, má sociální návyky. Problém je jeho povaha, časem se fixuje na jednu osobu v rodině a tu si pak "hlídá". Z tohoto důvodu je vhodný pro opravdu zkušeného milovníka tohoto plemene. V pohodě se snese s menšími fenkami, se psy se nesnese vůbec.

Maruška


Je krásná mladá kočička, která se našla na ul. Poupětova v Olomouci. Kočička vypadá opečovávaně, určitě se někomu zaběhla! Tímto bychom chtěli najít jejího původního majitele, případně nového zájemce.

 

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Fóra


Fóra je pětiletletá fenka, vhodná jako společník do domku se zahrádkou. Nalezena 13.2.2016 v Olomouci.

Valentýn


Valentýn je kříženec asi 3 měsíce starý. Pejsek je postižen má diletaci jícnu, je potřeba jej krmit z vyvýšeného místa rozmělněnou stravou po celý zbytek života. Jinak je to veselé, živé a hravé psisko.

Rúta


Hledá se majitel Shih-tzu, je to starší fenka. Nalezena 14.3.2016 v Olomouci.

Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Kontakt:

Adresa: Uničov
Tel.: 733 331 833
E-mail: martina.no@email.cz
FB stránky: Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Samanta a Zrzeček


Maminka Samanta a kocourek Zrzeček by nejraději šli do nového domova spolu. Jsou na sebe silně vázaní a vzájemně by si chyběli. Byli spolu odchyceni na krmném místě. Samanta je dospělá kastrovaná kočička, asi desetiletá. Zrzeček je mladý kocourek, zatím spíše plašší, ale dá se to ještě změnit. Nechybí mu zvídavost, proto si ho hravě získáte na svou stranu, pokud mu budete vymýšlet hry nebo podsouvat pamlsky. Jeho maminka je klidná a nekonfliktní.

Beruška

Mladá kočička nalezená v říjnu 2015 ve Šternberku, kde ji srazilo auto. Díky všímavé paní se dostala k nám.
Zranění naštěstí byla spíše povrchová, takže kočička je již zcela v pořádku.
Je droboučká a proplete se kolem Vás ani si nevšimnete. Ráda se mazlí a odměnou je pohlazení její jemné srsti. A komu ani toto nestačí, tak ho jistě uhranou její jantarové oči.

Mourek

Plašší pětiletý kastrovaný kocourek, který je v depozitu od malého koťátka. Je potomkem toulavé bezprizorní kočičky. Odchytli jsme ho jako malé koťátko na jednom krmném místě i s jeho sourozenci a maminkou. Maminka se po kastraci vrátila zpět do původní lokality a sourozenci Mourka se umístili do nových domovů. Bohužel Mourek podědil po své mamince příliš divoké krve a nikdy se nám ho nepodařilo plně vymazlit - zůstal bojínkem a plašánkem.  

Mourek nevyhledává lidskou společnost, ale jako jiné kočičky je na lidech závislý. Rád jí, což je na něm i vidět, a proto přetrpí i pohlazení a bližší kontakt, ale jinak je rád, pokud mu necháte prostor a nebudete jej do ničeho nutit. Svou velikostí budí respekt, ale není třeba se ho bát. Raději vyklidí pole než vyvolá konflikt.

Mourek je vhodný pouze pro zkušeného kočkaře.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.