čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #35: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

V neděli 11. prosince se v olomoucké Lize na ochranu zvířat uskuteční Den otevřených dveří. V areálu letiště si budete moci projít prostory organizace LOZ a podívat se, jak se o své svěřence starají. Prohlídka se koná u příležitosti dvacátého výročí založení organizace.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Ares

Ares je takový nádherný "medvídeček", mladý, přibližně tříletý kříženec pravděpodobně hovawarta. Je to velice energický obřík, který miluje pohyb, lidi i ostatní psy. Vzhledem k tomu, že má energie opravdu na rozdávání, potřeboval by jít k aktivním lidem, kteří se mu budou věnovat, chodit s ním na dlouhé procházky a on pak nebude mít „zaječí úmysly", kvůli kterým byl již z osvojení vrácen.

Dorka

Dorka je zhruba roční fenečka střední velikosti, která se k nám dostala v září 2016. Je to takový závisláček, miluje společnost, procházky a samozřejmě také dobré papání. Potřebuje naučit spoustu věcí, zatím se u nás naučila hlavně otírat dveře z výběhu pejskovi ze sousedního kotce, což svědčí o tom, že je připravená naučit se i jiné věci. Dorka je mimo jiné i kastrovaná.

Kaku

Kaku je cca 7 letý pražský krysařík, který se k nám dostal v červnu 2016. Již při nálezu měl starší, špatně srostlou zlomeninu zadní packy a tu nosí ve vzduchu. Když však potřebuje někam vyskočit, tak se z ní v klidu odrazí. Je na to již zvyklý a nijak jej to neomezuje. Kaku je kontaktní mazel, má rád procházky i spaní na gauči. Se psy se v pohodě snese a fenečky miluje.

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Hook

Hook je cca 4 měsíční kocourek, nalezený na dvoře úřadu práce, kde za každým chodil a plakal, protože měl popálenou pacičku až na šlachy. Léčba pacičky trvala více jak dva měsíce, ale podařilo se mu ji zachránit. Hook je hravé kotě a dohání, co při léčení zameškal.  Na pacičku ještě trošku „pajdá" a tak je vhodný pouze do bytu.

Leroy a Sheba

Leroy a Sheba byly původně divoké kočky, žijící v areálu jedné olomoucké firmy. Postupem času však začali být oba k lidem kontaktnější, což se Leroyovi bohužel vymstilo, protože jeden „dobrák", který proti kočkám v areálu firmy vždy zbrojil, jej nakopl tak, že mu zlomil zadní nožku.  Obě kočičky se šly raději k nám do péče. Z velkého, divokého a zlého kocúra Leroye se postupem času stal nesmírně ukecaný, hravý mazlík a proto pro něj hledáme nový domov, s trpělivým člověkem, kterému nebude vadit, že jej prvních pár dnů třeba ani neuvidí, člověka, který si pomalu, opatrně a bez vynucování získá jeho kocouří duši a dá mu ten nejlepší domov. Cizích se stále bojí, ale určitě si rychle zvykne. Sheba si pro pomazlení sama přijde málo kdy, ale neutíká před ním, a když už jí hladíte, můžete ji skoro „mazat na chleba". Nejraději leží na parapetu okna nad topením, kde si v teploučku užívá výhled na ulici.

Rádi by šli do nového domova společně. Jsou kastrovaní, odčervení a očkovaní.

Mourek

Mourek je nalezenec, ke kterému se nikdo nehlásil, údajně ho někdo vyhodil z auta. Má useknutý, ale zhojený ocásek. Je krásně mourovaný a neuvěřitelně mazlivý a snese se s jinými kočkami. Je starý asi půl roku. Hledá jeho původní nebo nový domov.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.