pátek 29. března 2024 Taťána

VIDEO: AFO představilo znělku festivalu, je založená na triku filmů Karla Zemana

Byly to hodiny práce a soustředění se pod tíhou frekvencí. Nyní se vám představuje v plném znění. Oficiální znělka Academia film Olomouc je na světě a z hlavy ji jen tak nedostanete. Bude vašim portálem do světa vědeckého bádání před každým dokumentem. Festival letos promítne přes 120 filmů pro široké divácké spektrum.

„Letošní programovou skladbu festivalu skrz naskrz protíná sekce Space & Place, která reflektuje prostor a místo pro náš život v současnosti i budoucnosti. Režijní tandem předvádí hotovou filmařskou iluzi a kouzlo její následné dekonstrukce, celkový sci-fi efekt pak podporuje hudební motiv Vaška Hrušky. Spojení daného vizuálu a mimozemského zvuku skutečně vzbuzuje dojem, že kluci celou znělku točili zavření někde v hangáru v Oblasti 51," řekl Ondřej Čížek, mluvčí festivalu.

Znělka je trochu psycho, trochu sci-fi, trochu tajemná. Ohlašující příchod jiných civilizací, vibrující nevyřčenými otázkami, pulzující jako ulice po dobu festivalu. Každý v ní slyšíme něco jiného. Pusťte si znělku a dejte průchod své vlastní interpretaci. Na jakém triku je založená?

„Znělka je založena na perspektivním triku. Bez něj by se neobešel jediný film Karla Zemana. Jemu práci ulehčovala, mohl tak natáčet pravěké ještěry jen se zmenšenými modely nebo dostat do záběru fantaskní architekturu. My jsme řešili jinou otázku - jak originálně interpretovat letošní vizuál, jehož zásadní složkou je mimo grafický motiv unikátní zrcadlový materiál. Rozhodli jsme se právě pro práci s materiálem a sestavili model plakátu rozložený v prostoru. Představuje iluzi, kterou jen nepatrný pohyb kamery rozbíjí na základní částice. Nejdůležitější je pak to, aby šlo znělku sledovat pořád dokola a nepřestala diváka bavit," řekl režisér znělky Ondřej Hruška.
 

 
Ještě horká, fungl nová znělka #AFO51

Vyšťourala jsem nějaké novinky z Academia Film Olomouc! Koukněte exkluzivně na právě odtajněnou znělku festivalu! Líbí? :) #AFO51

Posted by Olomoucká Drbna on Tuesday, April 12, 2016

 

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.