sobota 18. května 2024 Nataša

Alarmy – budík, který vás vyžene z postele

Nedělá vám problém stejně jako mně i třikrát vypnout budík a spát dál? Už jste vyzkoušeli všechny budíky a žádný vám nevyhovoval? Alarmy je tady od toho, aby vás nemilosrdně dostal z postele.

Někteří nemají se vstáváním problém a jsou vzhůru od brzkých ranních hodin. Potom jsme tady, ale také my. Ti, kteří by nejraději spali klidně až do poledne. Nějaká nadpřirozená síla nás drží v posteli a nechce nás pustit. Dokonce nám někdo i vypíná budík. Jenom proto, abychom zaspali. Jinak si totiž neumím vysvětlit to, že o žádném zvonění nevím.

S tím je už konec. Přechytračit budík Alarmy prostě nejde. Už jsou pryč doby, kdy jste měli nachystané čtyři budíky, abyste náhodou nezaspali. Teď vám bude stačit jenom jeden. Kouzlo aplikace Alarmy tkví v tom, že si můžete nastavit různé způsoby, jak budík vypnout. Máte na výběr mezi normálním vypnutím, zatřesením, matematickými příklady, oskenováním čárového kódu, anebo poslední možnost vyfotit fotku.

Vypínání s fotkou funguje následovně – před nastavením budíku vyfotíte fotku, například umyvadlo v koupelně a ráno budík umlčíte tím, že vyfotíte stejnou fotku jako večer. No jo, fotit ráno v šoku stejnou fotku jako večer? To je přece nesmysl. Není. Fotka se vám naštěstí zobrazí, takže si nemusíte pamatovat, co jste vyfotili večer. To byste taky mohli ten budík vypínat hodinu. Navíc si můžete v nastavení zvolit citlivost, s jakou bude aplikace porovnávat obě fotky. Potom co si zvyknete, si tedy můžete zvýšit úroveň.

Dalším způsobem, jak vypnout budík jsou matematické úlohy. Podle mě je to ještě horší, než vstát z postele a udělat fotku. Jednou jsem si nastavil matematické příklady a samozřejmě jsem se přecenil. Dal jsem si tři příklady. Nic složitého. Zkuste si to, ale ráno, když nevíte, která bije. Byl jsem tak zoufalý, že jsem nakonec z telefonu vyndal baterku a budík konečně ztichl.

Pokud nechcete podstupovat po ránu tak těžké úkoly, tak je pro vás ideální vypnutí pomoci zatřesení. Jenom si dejte pozor, aby vám mobil, který si vás dovolil budit, nevyletěl z ruky. Poslední možností je skenování čárového kódu. To už je asi pro opravdové fajnšmekry. Viděl bych to jako dobrou volbu pro prodavačky, aby náhodou nevyšli ze cviku.

 

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.