pátek 26. dubna 2024 Oto

Gastrodrbna: U nadporučíka Lukáše si dávejte pozor na hlavu

Na dnešní oběd jsem si vybrala Pivnici u Lukáše, která je ve stejné uličce jako Restaurace Pod Limpou.

Když jsem došla, měli jsme s Ferdou, mým spoluhodovníkem, na výběr asi z deseti jídel. Oba nás však zaujal Chicken Burger. Ale abychom si oba nedali to samé, tak Ferda svolil k tomu, že si místo kuřecího objedná hovězí burger. Velký kompromis.

Na pití si Ferda objednal pivo a já vodu z kohoutku. Po delší době mě obsluha neodmítla a dokonce s úsměvem přede mě postavila pití, které je pomalu lepší než jakákoliv balená voda. Polévka byla k dnešnímu jídlu pórková s vejcem a vločkami. A taky byla výjimečně docela teplá a chutná. Nicméně jsme si jí museli trošku dosolit a dopepřit.

Druhé přišlo v krátkém čase a obě naše jídla vypadala podobně. Prostě burger s hranolkama. Po odklopení bulky jsme však poznali rozdíl. U mého chickenu chyběla cibule a pečená slaninka. Na rozdíl od Ferdy, který jedl burger jako normální člověk, tedy všechny vrstvy najednou, jsem postupovala trochu jinak. Bulku jsem odklopila, vytáhla maso a to jedla s hranolkami. „Když jsi snědla pouze to maso z burgeru a hranolky, proč sis prostě neobjednala pouze kuřecí maso a přílohu?“ zeptal se mě Ferda. „Protože tam nic takového nebylo,“ odvětila jsem. Ferda pouze mlčky ukázal na druhou položku v nabídce a usmál se. „Aha...,“ vypadlo ze mě.

Je pravda, že jsem si vysloužila pár zajímavých pohledů, hlavně od číšníka, který odnášel můj talíř, vypadalo to totiž tak, že jsem se jídla ani nedotkla, protože jsem vrchní část vrátila na původní místo a byl jako nový. Ale co, u vedlejšího stolu sedělo dítě, jehož jídlo končilo většinou na zemi, než v jeho puse.

Po jídle jsme se rozhodli na chvílí zůstat, než Ferda dopije pivo. Mezitím přišla jedna paní, pravděpodobně zaměstnankyně nebo vedoucí, která rovnala krabice na pultíku za mnou. Z ničeho nic mi jedna z krabic přistane na hlavě, a já, od přírody velmi lekavý člověk, nadskočím. Následovala rychlá omluva a výměna úsměvů pochopení. No, hlavně, že to nebylo třeba kladivo. 

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.