pátek 26. dubna 2024 Oto

Mobilní aplikace Třídění odpadu v Olomouci upozorní na plný nebo poškozený kontejner

Máte doma plné tašky tříděného odpadu, ale nevíte, jestli se do nejbližších kontejnerů na ulici ještě něco vleze? Tak to by vám mohla pomoci aplikae Třídení odpadu v Olomouci, která vám řekne, zda-li se vyplatí s odpadem vážit cestu.

Mobilní aplikace funguje jednoduše – na mapě jsou přehledně uspořádány všechny kontejnery (rozdělené na barvy podle typu odpadu) a sběrná místa. Po rozkliknutí jednotlivých míst se zobrazí podrobnosti, jaké kontejnery se na místě nacházejí, a co je nejdůležitejší – jaký kontejner je přeplněný, případně poškozený.

Existuje zde přímá úměra mezi spolehlivostí poskytovaných informací a počtu uživatelů využívajících aplikaci. V praxi to funguje tak, že člověk, který zaznamená, že konťas je přeplněný, by měl v aplikaci kliknout na tlačítko "Přeplněný kontejner", čímž dá informaci všem ostatním, potažmo pak i technickým službám. Čím více lidí bude tedy využívat aplikaci, tím budou informace přesnější.

Aplikace nabízí i abecedně seřazený seznam ulic, kde se kontejnery nachází. Dále je také možné nalézt jak na mapě, tak i v dalším seznamu i sběrná střediska odpadu. Vedle důležitých kontaktů pak ještě aplikace nabízí základní informace o tříděném odpadu.

Aplikaci si můžete stáhnout pro Android zde a verzi pro iOS zde.

Čtěte více:

 

Líbí se vám aplikace Třídění odpadu v Olomouci? (Oznámkuje jako ve škole)

Celkem hlasovalo21 čtenářů

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.