čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Dopravní nehoda si vyžádala lehké zranění pěti osob, tři z nich byly děti

Policie i zdravotnická záchranná služba musela řešit dopravní nehodu v obci Hradčany, která si vyžádala lehké zranění celkem pěti osob, z toho tří dětí.

Nehoda se stala v pondělí 22. 8. krátce po devatenácté hodině v centru obce Hradčany. Došlo k ní ke srážce dvou osobních automobilů na křižovatce tvaru „T“. „Třiatřicetiletá řidička osobního automobilu značky Chrysler do křižovatky vjela z vedlejší komunikace od obce Vřesovice v době, kdy křižovatkou po hlavní komunikaci od obce Dobromilice projížděl automobil značky Volkswagen,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje obdržela zprávu o nehodě formou datové zprávy, tedy z jiného operačního střediska. Operátoři zjistili, že se jedná o pravděpodobné zranění minimálně jednoho člověka. „Na místo dorazila posádka rychlé lékařské pomoci z výjezdového stanoviště v Prostějově. Zdravotníci na místě nalezli celkově pět zraněných osob z toho tří dětí a vyžádali si dojezd další posádky RZP z Prostějova. Všechna zranění byla nevážného charakteru, jednalo se o zhmožděniny v oblastech břicha a hrudníků, v jednom případě také o úraz horní končetiny v oblasti ramene,“ uvedl tiskový mluvčí Zdeněk Hošák. Zranění účastníci nehody byli odvezeni na oddělení chirurgické ambulance v Prostějově.

Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 120 tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování,“ dodal Kořínek.

Čtěte vice:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.