pátek 26. dubna 2024 Oto

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Studio Ewerel nabízí největší výběr svítidel na Moravě

PR článek

Přiznám se, že jako každá průměrná žena, světlům a elektrice rozumím asi jako chlapi kabelkám. Šetření, životnost a záruka jdou mimo mě, ale když se jedná o design, to jsem ta pravá. V nedávné době jsem se stěhovala, a proto jsem potřebovala v tomto ohledu odbornou pomoc.

Určitě to znáte: nový byt, volný prostor, nekonečně mnoho možností a dráty, které s žárovkou trčí ze zdi. To je tak, když předchozí majitelé chtěli na všem ušetřit a ani jedno svítidlo mi nenechali. Nezbývá nic jiného, než si vzít kabelku a vydat se na nákupy. Nechtěla jsem jít do žádného supermarketu, kde by mě obsloužili jako z rychlíku, ale odborný a trpělivý přístup. Vybrala jsem si proto studio Ewerel na Horním lánu. Jako první mě přivítaly nové moderní prostory. Studio zde funguje necelé dva roky. Přesto nejsou na trhu žádným nováčkem. Majitel Ing. Miroslav Vejrosta má přes dvacet let zkušeností a vlastní další speciální prodejnu v obchodním domě Koruna v centru města.

Než jsem do obchodu vešla, můj úkol byl prostý. Vybrat si svítidla a žárovky. Jenomže jen ve studiu bylo na výběr přes 250 svítidel a dalších dvě stě tisíc v katalozích! A já mám problém si vybrat mezi dvěmi. „Ideální by bylo, kdyby jste přišla přímo s plánem elektrických rozvodů a my mohli vše naplánovat. Už jste se rozhodla, jestli chcete spíše studené nebo teplé světlo, led žárovku nebo úspornou?“ zeptal se mě pan Vejrosta. „Do domácnosti doporučuji určitě teplou barvu světla,“ dodal. Můj výraz pravděpodobně naznačil, že o plánech si může nechat jenom zdát, co je studené a teplé světlo nemám ani ponětí, a že jsem vlastně ztracená. Tak jsme začali od začátku a pomalu.

Kdybych stavěla dům, dokázalo by mi studio Ewerel poradit s plánováním světelných rozvodů a vyřešit správnou osvětlenost všech prostorů. Dokázalo by zařídit například i inteligentní bezdrátové ovládání. Jelikož jsem potřebovala jenom dvě svítidla do už zřízených míst, toto bohužel odpadlo. Kdo by si nepřál ovládat svůj dům jedním kliknutím na telefonu? No, ale na to potřebuji dům a nějakého bohatého manžela, který by mi to pořídil. Zatím si můžu z tisíců možností zvolit pouze dvě svítidla. „Nemusíte se ničeho bát,“ uklidnil mě pan Vejrosta, „máme hezká svítidla ve všech cenových relacích.“

Ohledně barev světla jsem se dozvěděla, že teplé světlo vyzařuje 2700 – 3200 Kelvinů, což vytváří příjemné útulné prostředí, zatímco studené světlo vyzařuje až 6500 Kelvinů. Takže jsem z toho byla zase moc chytrá. „Teplé světlo se používá spíše do domácností a svítí teplou žárovkovou barvou, studené se používá v pracovních a komerčních prostorech a svítí bílým denním světlem,“ dovysvětlil pan Vejrosta.

Teplé světlo bylo pro mě jasná volba.

Stejně jako třeba v automobilovém průmyslu jsou i mezi svítidly rozdíly. Na pomyslném vrcholu výrobců je například italská firma Artemide. „Takové Ferrari mezi svítidly,“ přirovnává s úsměvem pan Vejrosta. „V Itálii je mnoho špičkových firem, které vyrábí nádherná designová svítidla. Kreativní jsou i Španělé. Pokud to lze, preferujeme české výrobce. S nimi umíme i řadu svítidel na míru. Výhodou je stoprocentní kvalita a možnost diktovat si technické parametry. Díky tomu poskytujeme na mnoho svítidel pětiletou záruku. Dokonce i na řadu LED žárovek vám dáme záruku pět let,“ usmívá se pan Vejrosta. „Snažíme se, aby měl zákazník nejlepší nabídku v poměru cena, design, výkon, životnost. Naším cílem je hezké, kvalitní, úsporné a bezúdržbové osvětlení. A když říkám bezúdržbové, tak to znamená, že náš zákazník bude alespoň 10 let naše výrobky bezstarostně užívat. U LED svítidel se bavíme spíš o dvaceti letech a více. Tedy nebude řešit reklamace, vyměňovat žárovky a ostatní nepříjemnosti spojené s nekvalitními výrobky, kterým se vyhýbáme,“ vážně dodal pan Vejrosta. 

Tak jsem zase o něco chytřejší, sice s lehčí peněženkou, zato šlapu domů s novým svítidlem pod paží. Zase jeden bodík pro hezčí domov splněn.

Studio Ewerel má také svoje internetové stránky, kde si můžete zjistit více informaci, popřípadě si i svítidla koupit. 

Nebo můžete navštívit přímo jednu z jejich poboček na Horním lánu 1312/12a nebo v OD Koruna, Pekařská 1, Olomouc. 

Čtěte více:

Foto archiv Ewerel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.