sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V únoru se uskuteční první ročník venkovního festivalu Uzená Olomouc

PR článek

Stane se tak o víkendu 18. a 19. února v areálu olomouckého letního kina. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat pravé moravské uzené maso, šunku a další zabijačkové pochoutky.

Předem varuji všechny vegetariány, vegany a nepříznivce masa, následující řádky a fotografie mohou na některé mít negativní následky. Na druhou stranu, na některé to může, jako třeba na mě, zapůsobit tak, že začnete slintat a dostanete chuť na pořádné maso.

Hlad i chuť nyní můžete jít zahnat návštěvou ledničky, ale na víkend 18. a 19. února bych radila, abyste si nechali místo v bříšku. Uskuteční se totiž venkovní festival Uzená Olomouc. První ročník nabídne regionální speciality od více než třiceti vybraných prodejců, kvalitní uzené maso, šunky, sýry a další zabijačkové dobroty. Nebude chybět ani víno, pivo a nealkoholické nápoje.

Vstupné je pro děti do 120 centimetrů zdarma, větší a dospělí zaplatí 100 korun, ale v ceně dostane každý návštěvník chleba s uzeným, recept s kořením a možnost ochutnat uzené až od pěti uzenářství.

O zábavu se postará doprovodný program určený jak pro gurmány, tak pro rodiny s dětmi. „Hosté se mohou těšit na uzenářskou show, porcování pašíka nebo souboj jedlíků, kteří budou pojídat vuřtový věnec,“ říká jeden ze spolupořadatelů Pavel Pichler. K poslechu zahraje harmonikář a dudák. Pro děti je připraven dětský koutek, fotokoutek, šifrovací hra, malování na obličej a výroba soutěžních masek. „Věříme, že nám bude přát počasí a zavládne krásná ladovská zima, která k uzenému a zabijačkovým pochoutkám neodmyslitelně patří. K zahřátí máme pro hosty připravenou polévku, medovinu nebo svařené víno,“ vyjmenovává Pichler.

Akce trvá v sobotu od 10:00 do 18:00 a v neděli od 10:00 do 17:00. Přes celý víkend probíhá soutěž mezi uzenáři o pohár Uzené Olomouce, který získá ten, kdo obdrží nejvíce hlasů od návštěvníků – takže určitě poctivě ochutnávejte a pro jednou zapomeňte na dietu.  

Pro více informací se podívejte na stránky www.uzenaolomouc.cz

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Pavel Pichler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.