neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Olomoucká snídaně dobývá svět. Fit-day svačinku si dopřejí i v Číně

PR článek

Manželská dvojice Molnárových z Olomouce chtěla žít zdravým životním stylem, ale nabídka proteinových smoothie neexistovala. Začali si proto sami vyrábět svačinky bez laktózy a přidaných cukrů, s vysokým obsahem proteinů a ovoce. Fit-day produkty měly původně sloužit pouze pro jejich potřebu, ale v současné době je najdete v osmnácti zemích světa.

„Vytvořili jsme snídani pro všechny, kteří se chtějí cítit svěže, být plní energie a mít dokonalé ráno. Udělali jsme základní řadu sedmi produktů, které se nyní rozrostly až na třicet jedna,“ popisuje Jakub Molnár, který společně se svojí ženou Jitkou stojí za celým nápadem Fit-day výrobků. V nejbližší době přidají do nabídky smoothie, proteinů, palačinek a koláčů ještě dalších osm produktů v bio kvalitě.

Příprava je opravdu rychlá. Stačí přidat vodu podle chuti, dvě odměrky sypkého prášku, zamíchat a chutné smoothie je na světě. S přípravou palačinek nebo koláče do hrníčku je to obdobné. Pro lepší představu Molnárovi připravili podrobný video-návod, který najdete na jejich stránkách. Cílem bylo vytvořit dostupnou, rychlou a zdravou snídani, která připraví organismus na celý den. Porce je sytá díky velkému podílu hrachu a rýže s vysokým obsahem proteinů a čerstvého ovoce i zeleniny. 

Jedna porce smoothie nebo proteinu vychází přibližně na třicet korun, prodáváme dózy s dvaceti dávkami. To se rovná počtu pracovních dní, kdy člověk nemá moc času a spěchá do práce nebo do školy. O víkendu si můžete připravit pečící mixy nebo palačinky,“ vysvětluje Jakub, který se sám podrobil testu, ve kterém po dva měsíce nejedl nic jiného než vlastní výrobky. „Na začátku jsem vážil kolem 94 kilogramů a byl jsem nafouklý. Chtěl jsem sám poznat, jestli je možné se stravovat pouze pomocí Fit-day a jestli to vydržím fyzicky i psychicky. Za dva měsíce jsem zhubl osmnáct kilo tuku a dostal se na váhu 73 kilogramů, na kterých jsem už čtvrtým rokem. Byl jsem pod neustálým dohledem lékaře a nezaznamenal žádné negativní účinky. Naopak se mi upravila hladina cukru, a navíc bylo příjemné pozorovat každodenní změnu mého těla,“ říká Jakub, který si snídani bez čokoládového proteinu ani neumí představit. Je to už 1280 dní, co každé ráno snídá jeden koktejl. Směsi navíc prošly všemi nezbytnými laboratorními testy, které prokázaly jejich nezávadnost a vysokou kvalitu. Fit-day je taktéž držitelem certifikátu BIO a HACCP.

Co nejvíce se snažíme používat lokální věci – jablka, špenát, mrkev, zeleninu a ovoce, které se standardně pěstují u nás v republice. Hrach a rýži si pěstujeme ve Francii. Další suroviny dovážíme z celého světa, kakao z Brazílie, goji z Číny, banány a mango ze Španělska. Snažíme se o zachování skladby vitamínů a minerálů,“ vysvětluje majitel firmy. 

Nápad, kterému zpočátku věřil jenom Jakub s Jitkou, se postupně rozrostl a nyní dodávají svoje výrobky do celého světa, od Evropy přes Ameriku až do Číny. Lidé si tak mohou dopřát zdravou snídani nebo svačinku bez přidaného cukru, bez laktózy, barviv či éček, s vysokým obsahem proteinu, a hlavně vše z přírodních zdrojů.

Fit-day vyrábí nedaleko Olomouce ve velké industriální budově v Hlubočkách, kterou rekonstruují s ohledem na její historii. Fit-day produkty naleznete v téměř všech zdravých výživách a vedle mnoha internetových také na e-shopu chytrasnidane.cz. Fit-day se prodává také v centru Olomouce v kamenné prodejně Zdraví a fitness nebo přes e-shop Dr. Maxe s možností vyzvednutí ve všech jeho lékárnách.

Autoři | Foto Archiv Fit-day

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.