čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nadělte si pod stromeček exkluzivní víno z olomoucké vinotéky OpenWine

PR článek

Každý rok přemýšlíte, čím obdarovat vaše blízké, aby byl dárek originální, nečekaný a hlavně potěšil. Ale co když je na to jednoduchá pomoc? Vinotéka OpenWine, působící skoro deset let v Olomouci, nabízí výběr exkluzivních vín z Jižní Ameriky, které můžete zkombinovat například se španělskými olivami nebo oříšky. Darujte blízkým nebo i sobě kousek Chile či Argentiny, který seženete přímo v centru Olomouce.

Olomoucká společnost OpenWine si před svátky připravila vánoční balíčky exkluzivních vín a zboží, které v supermarketu jen tak nenajdete. Luxusními sadami potěšíte nejen znalce vína, ale také abstinenty. Pro ně je připravený balíček kvalitního extra panenského olivového oleje ze Španělska.
Naše vína dovážíme z Chile, Argentiny, Uruguaye a dalších zemí Jižní Ameriky, na kterou se převážně specializujeme,“ říká Jorge Atisha, zakladatel společnosti OpenWine, který je původem z Chile a do České republiky se dostal jako trenér tenisu. Jako přímý prostředník mezi českou a jihoamerickou vinnou kulturou se řadí mezi jednoho z největších dovozců vína právě z této oblasti.

Vína, která importuje OpenWine se nedostanou do supermarketů, ale pouze do vybraných restaurací, hotelů a vináren. Drží si tak status exkluzivity, který dýchá z každé lahve. Není to však pouze lokální vinotéka, zboží dodávají do všech koutů České republiky. V showroomu, který leží blízko fotbalového stadionu, Na Střelnici 48, můžete najít na sto druhů vín. „Víno udržujeme v ideální a stálé teplotě. Přímo v showroomu jich máme přes sto druhů. S blížícími se svátky jsme připravili šest základních balíčků, s cenou od sedmi set padesáti korun až do čtyř tisíc. Není ale problém zabalit pouze jednu lahev do dárkové krabičky nebo vybrat jinou kombinaci produktů. Vše záleží na preferencích zákazníka,“ říká zaměstnankyně Adéla Fabiánová.

Mezi nabízenými balíčky je například trojce olivových olejů, luxusní sada šesti vín v dřevěné kazetě, kombinace vína s olivami, marmeládou a kávou nebo také i otvírák na víno. Luxusní dárkový koš OpenWine za cenu 3 200 Kč se skládá z Pinot Noiru, Malbecu, aromatizované zrnkové kávy, guaranového sirupu, nakládaného chřestu, extra panenského olivového oleje Santiago Premium, plněných oliv a otvíráku na víno:

Jak už ale bylo naznačeno výše, je možné zkombinovat a naaranžovat opravdu cokoliv. Ceny vína začínají na maloobchodní ceně od 220 korun za láhev, až po tisícovku.

V nabídce však nejsou pouze vína, ale také oříšky, olivy, olivový olej, zrnková káva marmelády nebo příslušenství. „Snažíme se mít produkty, které nejsou na české trhu obvyklé. Exkluzivní nejsou jenom vína, ale také třeba destiláty pisco (pálenka z vína - pozn. red), který prodáváme v lahvi ve tvaru soch z Velikonočního ostrova,“ dodává Jorge.

Vybrat si můžete přijít přímo Na Střelnici nebo také do prvního vinného baru v Olomouci, do OpenWine Latino Baru na ulici Uhelné. Bar oslaví se Silvestrem první rok od svého založení. Kromě toho, že zde můžete ochutnat na dvacítku vín a ještě víc si hned odnést, pořádají každý týden akce, na kterých se můžete zúčastnit degustace nebo koncertu. „Každá akce je jiná a pokaždé na jiné téma. Jednou to může být degustace vína, speciálního jídla nebo koncert. Střídají se také sommeliéři nebo hosté,“ říká Jorge.

A jaké víno se vlastně hodí k naší klasické večeři, teda ke kapru se salátem? „Určitě bych doporučila výraznější a sušší bílé víno, třeba nějaké Chardonnay nebo Sauvignon Blanc,“ radí Adéla. Pokud si však nebudete vědět rady, jaké víno vybrat pro další konkrétní příležitost, určitě se neváhejte obrátit ať už na personál showroomu nebo na obsluhu v Latino Baru. Na obou místech vám rádi doporučí perfektní víno, a navíc jej ještě hezky zabalí. Nezbývá už nic jiného, než si to víno otevřít a vychutnat si vánoční pohodu.

Více informací můžete najít na stránkách openwine.cz nebo na latinobar.cz.

Showroom se nachází na ulici Na Střelnici 48. Otevírací doba je každý všední den 10:00-13.00
15:00-18.00. 

První vinný Latino Bar v Olomouci na Uhelné 15. Otevřeno je: pondělí až čtvrtek od 15:00 do 23:00-2:00, sobota od 17:00 do 2:00 a v neděli je zavřeno.

Autoři | Foto Archiv OpenWIne

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.