pondělí 29. dubna 2024 Robert

V Olomouckém kraji přibyly dvě nákazy, vyléčilo se již 663 lidí

V Olomouckém kraji se počet nakažených za posledních 24 hodin zvýšil podle ministerstva zdravotnictví o dva na současných 741 případů. Výrazně přibylo vyléčených, a to o 74 lidí na současných 663, uvedla krajská hygienická stanice. Nadále zůstává v kraji 18 obětí v souvislosti s onemocněním covid-19.

Ministerstvo zdravotnictví eviduje všechny nakažené s trvalým bydlištěm v regionu. Hygienici v Olomouckém kraji od začátku pandemie evidují 720 nákaz, což je o jeden případ více než ve čtvrtek. Nové onemocnění zaznamenali na Olomoucku, kde je nyní 535 případů od počátku pandemie, aktuálně nemocných je však v okrese 30 lidí. Na Prostějovsku je dohromady 77 případů, z toho pozitivní test na covid-19 má stále 20 lidí. Na Šumpersku je 48 případů, aktuálně nemocní jsou však pouze tři lidé.

Na Přerovsku hygienici dosud zaznamenali 49 případů nákazy, i tam se z onemocnění stále léčí tři pacienti. Na Jesenicku je dohromady 11 případů, pozitivní test z nich má už jen jeden člověk. V celém kraji je nyní v nařízené karanténě 237 lidí. Dnes bylo na pokyn hygieniků provedeno 144 odběrů, uvedla krajská hygienická stanice.

V celé republice je nyní evidováno od počátku pandemie 9134 případů, 6457 lidí se z onemocnění vyléčilo. V souvislosti s nemocí zemřelo 318 lidí. Aktuálně je kvůli nemoci hospitalizováno 149 lidí, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, kraj, nákaza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.