úterý 14. května 2024 Bonifác

V Olomouckém kraji v uplynulém týdnu přibylo 28 případů nákazy koronavirem

V Olomouckém kraji za uplynulý týden přibylo 28 případů nákazy novým typem koronaviru, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Ministerstvo mapuje všechny nemocné s trvalým bydlištěm v kraji. Krajští hygienici tak registrují počet nižší, i tak počet případů podle jejich statistik vzrostl za týden o 22 na současných 742 případů od počátku pandemie. Po odečtení uzdravených je v kraji aktuálně nemocných 59 lidí. Nadále zůstává 18 obětí v souvislosti s onemocněním covid-19.

Většina nových případů nákaz přibyla podle krajských hygieniků za uplynulý týden na Olomoucku, kde počet potvrzených případů vzrostl o 19 na současných 554 od počátku pandemie. Dva případy přibyly na Prostějovsku, kde hygienici evidují nyní 79 nakažených, a jeden na Přerovsku, kde se nemocí covid-19 nakazilo od počátku pandemie 50 lidí. Na Šumpersku počet případů zůstává stejný, a to 48, stejně jako na Jesenicku, kde bylo od začátku pandemie 11 nakažených.

Podle hygieniků se od minulého pátku vyléčilo dalších 16 lidí, stále však ani v jednom z pěti okresů kraje není počet vyléčených stoprocentní. Nejvíce lidí má nákazu stále potvrzenu na Olomoucku, kde je nyní nemocných 42 lidí, na Prostějovsku má pozitivní test 12 lidí, na Šumpersku i Jesenicku je to po jednom nemocném a na Přerovsku se z nákazy stále léčí tři lidé, uvedla krajská hygienická stanice.

Mezi novými případy na Olomoucku je i potvrzená nákaza učitele ze Základní škola Haškova v Uničově. Všichni, kdo se s ním setkali, jsou po prvním testování na nemoc covid-19 negativní. Škola odložila zahájení dobrovolné prezenční výuky na druhém stupni, se kterou mohla začít 8. června, výuka na prvním stupni pokračuje beze změny. Zahájení dobrovolné prezenční výuky na druhém stupni škola podle ředitele Svatopkuka Vlka odkládá do doby, než budou známy výsledky kontrolních testů na covid-19.

V celé republice je evidováno od počátku pandemie 9520 případů, 6880 lidí se z onemocnění vyléčilo. V souvislosti s nemocí zemřelo 327 lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, kraj, nákaza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.