sobota 20. dubna 2024 Marcela

Z policejní kontroly se stala honička. Zdrogovaný řidič bez řidičáku ujížděl a pokusil se utéct do lesa

Policisté chtěli včera odpoledne zkontrolovat řidiče Škody Felicie. Muž za volantem měl totiž uložený platný zákaz řízení. Řidič však začal policejní hlídce ujíždět.

Řidič projel několika ulicemi a jel směrem ven z města. Pak pokračoval po silnici směrem na Krákořice, kde vjel do pole a pokračoval několik stovek metrů polem až na lesní cestu. Auto zastavil, vyběhl z něj ven a snažil se utéct. Protože muž na výzvy policistů nereagoval, policisté museli použít donucovací prostředky, aby muže zadrželi. Pětadvacetiletého muže policisté znali již z minulosti. Má Okresním soudem v Olomouci vysloven platný zákaz řízení až do května 2019. Policisté u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku a test na omamné a psychotropní látky. Alkohol v sobě muž neměl, ale za to test na drogy prokázal přítomnost amfetamin/metamfetaminu.

„Řidič se po poučení dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Ještě téhož dne mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky. V případě prokázání přítomnosti amfetamin/metamfetaminu je pětadvacetiletý muž podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Přesná právní kvalifikace v tomto případě bude stanovena na základě výsledků laboratorního zkoumání odebraného biologického materiálu,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, policie, řidič, drogy, ujíždění, útěk

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.