pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Opilý muž se vloupal do domu, kde probíhala oslava. Před majiteli se schoval v zatopené jímce

V pátek po jedenácté hodině večer se na pozemek rodinného domu v Novém Malíně nepozorovaně vloudil osmadvacetiletý mladík ze Šumperska.

Zatímco majitelé domu měli na zahradě rodinnou oslavu, muž se dostal přes zadní vchod až do domu. Majitelka domu si však všimla pohybu u dveří a poslala manžela, aby šel zkontrolovat děti, které předtím uložili ke spánku. Když majitel domu vešel dovnitř, uslyšel šramot, který se ozýval ze sklepa. S dalšími členy rodiny se muž vydal místo prozkoumat.

V místnosti, která je užíváná na uskladnění ovoce, je zbudovaná metr a půl hluboká jímka, která měla sloužit jako studna a částečně byla zaplněna vodou. Pod hladinou se ukrýval neznámý muž. Majitelé domu okamžitě zalarmovali policisty. Ještě předtím  se vetřelec po svém odhalení pokusil o útěk.

„Po provedení prvotních úkonů skončil nezvaný host v policejní cele. Při dechové zkoušce, které se dobrovolně podrobil, mu policisté naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži za takové jednání podle trestního zákoníku, mimo jiné, až tříletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky jímka, alkohol, opilec, vloupání, oslava, sklep, dům, policie, zloděj, Nový Malín

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.