pátek 26. dubna 2024 Oto

Policie žádá o pomoc svědky nehody, při které nabouralo auto do čtrnáctiletého chlapce

Na širokou veřejnost se s žádostí o pomoc při objasnění dopravní nehody obrací policisté Dopravního inspektorátu Olomouc.

Nehoda se stala ve středu 12. června, kolem 15:30 hodin v ulici Táboritů v Olomouci, místní části Bělidla. Z šetření vyplývá, že neznámý řidič měl jet osobním autem černé barvy, ve kterém byli dva muži středního věku, a od ulice Matěje z Janova na ulici Táboritů. V křižovatce s ulicí Beneše Třebízského však nejspíš nedal přednost zprava čtrnáctiletému cyklistovi. Došlo tak ke střetu přední části auta do levé přední části kola.

Chlapec po nárazu spadl z kola na zem a způsobil si poranění, se kterým musel vyhledat lékařské ošetření. Po nárazu a krátké konverzaci mezi řidiči auto z místa odjelo. Nehoda nebyla nahlášena na policii. Oznámení o tomto incidentu bylo přijato dodatečně, a to 14. června.  

„Svědci, kteří nehodu viděli, případně řidiči, kteří kolem místa nehody projížděli a svými informacemi by tak mohli přispět k jejímu objasnění a sdělit informace a poznatky jak k řidiči, tak i vozidlu, ať prosím, kontaktují policisty Dopravního inspektorátu Olomouc a to buď osobně, anebo telefonicky na adrese: Třída Kosmonautů 189/10, Olomouc, na telefonu 974 766 251, 974 766 573 nebo emailu ol.di.podatelna@pcr.cz, případně kdykoliv prostřednictvím linky 158. Rovněž žádáme i řidiče předmětného vozidla, aby se přihlásil policistům na uvedených kontaktech,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, kolo, cyklista, auto, výzva, policie, řidič

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.