pondělí 6. května 2024 Radoslav

FOTO: Řidič nákladního auta sjel z dálnice a zdemoloval téměř třicet aut. Škoda přesáhla osm milionů

, aktualizováno 8. listopadu 2019, 14:25

V Prostějově dnes časně ráno havaroval při sjezdu z dálnice D46 kamion. Vjel při tom do areálu autosalonu a narazil postupně do 27 zaparkovaných vozů. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda je však velká. Na poškozených autech dosáhla sedmi milionů korun, další milion korun je škoda na nákladním autě a 600 tisíc korun na zařízení areálu autosalonu. Dnes to sdělil prostějovský policejní mluvčí František Kořínek. Na vině byl zřejmě mikrospánek řidiče.

Nehoda se stala ve 4:30 na sjezdu z dálnice D46 Prostějov - střed ve směru od Vyškova. Čtyřicetiletý řidič nákladního automobilu Mercedes - Benz podle svého vyjádření zřejmě kvůli mikrospánku nezvládl řízení a po sjetí z dálnice vyjel vpravo z vozovky. „Tam postupně narazil do dopravní značky, oplocení areálu prodejce nových vozů a 27 zaparkovaných automobilů. Po projetí celým areálem opět prorazil oplocení a zastavil vně areálu," uvedl policejní mluvčí.

Alkohol i jiné návykové látky policisté u řidiče na místě vyloučili. Přesné příčiny nehody stejně jako míru zavinění bude policie nadále vyšetřovat.

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, mikrospánek, krimi, Prostějovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.