sobota 18. května 2024 Nataša

FOTO: Řidič nezvládl řízení, nezabrzdil a narazil do zaparkovaného auta

Ve čtvrtek 28 listopadu došlo v deset hodin večer v Karafiátově ulici v Konici k dopravní nehodě osobního automobilu, při které řidič nestihl zabrzdit a narazil do zaparkovaného auta.

Dvacetiletý řidič Renaultu Megane nezvládl řízení a zezadu narazil do zaparkovaného automobilu značky BMW. Přivolaní policisté u muže provedli dechové zkoušky a naměřili mu hodnoty 2,17 a 2,12 promile alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami řidič souhlasil a požití alkoholu před jízdou přiznal. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na padesát tisíc korun.

Po prohlídce poškozených automobilů policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci vozidla renault. Jeho řidič je pro své jednání mimo jiné podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až najeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, doprava, opilý řidič, Prostějovsko, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.